Catalunya Música transmetrà el concert Mahler de la temporada de l'OBC, des de L'Auditori

Catalunya Música transmetrà diumenge, 27 de gener, el concert de l'OBC centrat en la "Novena simfonia" de Gustav Mahler, des de L'Auditori. La transmissió començarà cinc minuts abans de les onze del matí.

Els comentaris els faran Joan Vives i Màrius McGuinness, organitzador del cicle Joves Intèrprets Catalans.

La "Novena" és l'última simfonia que va compondre Mahler i és una espècie de testament vital on el compositor va abocar tot el seu saber fer, intuint que li quedava poc temps de vida. La va escriure pràcticament tota a Toblach l'estiu del 1909 i es va estrenar a Viena, sota la direcció de Bruno Walter, el 26 de juny de 1912, un any després de la mort del compositor.

La "Novena simfonia" és una obra colossal en quatre moviments, agrupats de forma poc ortodoxa: dos moviments lents enquadrats per dos moviments ràpids. Tots els moviments estan escrits en una tonalitat diferent, cosa que no s'havia vist mai en una simfonia.

La "Novena simfonia" de Gustav Mahler és una reflexió sobre la mort i un cant d'adéu a la terra que l'ha vist néixer. El seu amic, el compositor Alban Berg, després de llegir la partitura de la simfonia va dir que era l'obra més extraordinària de totes les que Mahler havia escrit.

Anar al contingut