Catalunya Música transmetrà el 5 de novembre el concert de l'OBC des de L'Auditori, amb obres de Palomar, Granados i Falla

El diumenge 5 de novembre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert de la soprano María Hinojosa, els "cantaores" Mariola Membrives i Pere Martínez, l'Orfeó Català i l'OBC, amb "palmeros", dirigits per Josep Caballé-Domenech, que oferiran l'estrena del "Réquiem por el cantaor de poetas" d'Enric Palomar i obres d'Enric Granados i Manuel de Falla. Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.
Josep Caballé-Domenech

Josep Caballé-Domenech

Aquest concert, que forma part de la temporada 2017-18 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), és una de les aportacions de Catalunya Música a la Temporada Euroradio Premium Concerts de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), un prestigiós cicle que recull els millors concerts d'arreu del món. Per això, a més de Catalunya Música, aquest concert també serà emès per la Ràdio de Saarland (Saarbrücken, Alemanya), la Radiotelevisió Croata, la Ràdio Romanesa, la Ràdio de Letònia, la Radiotelevisió de Lituània i la Ràdio Txeca.

L'OBC aquesta temporada oferirà cinc estrenes i als concerts d'aquest cap de setmana n'oferirà la primera, perquè ha convidat el director català Josep Caballé-Domenech per dirigir la primera interpretació mundial del "Réquiem por el cantaor de poetas", que el compositor català Enric Palomar ha escrit en homenatge a Enrique Morente, el mític "cantaor" que va morir l'any 2010. Nascut a Badalona el 1964, Palomar ha estat alumne de Benet Casablancas i Joan Albert Amargós i fa una gran tasca com a compositor i arranjador en camps musicals tan diversos com la música de cambra, el flamenc, el jazz, l'òpera i la música popular.

Precisament Josep Caballé-Domenech, que és el director titular de la Staatskapelle de Halle a més del director musical i artístic de la Colorado Spring Philharmonic Orchestra, va dirigir el 19 de juny de l'any passat a Halle l'estrena del "Concert per a orquestra" de Palomar. Caballé-Domenech ha definit la música del compositor català com "rítmica, amb caràcter espanyol i ritmes espanyols", i ha afegit"Per a mi és el referent d'un pas més de Falla. És el que hauria fet Falla si estigués avui dia aquí, amb una instrumentació molt polida, molt bonica i, evidentment, amb llenguatge espanyol i amb melodies espanyoles."

A més d'aquesta estrena mundial, l'OBC també interpretarà l'orquestració de tres de les "Danses espanyoles" que Enric Granados va compondre, la majoria d'elles originalment per a piano quan era un adolescent de setze anys, i també la suite del ballet "El amor brujo" que Manuel de Falla va escriure amb llibret de Maria de la O Lejárraga García i que és de les obres més famoses del compositor gadità.

Per a més informació sobre aquest concert podeu visitar el web de L'Auditori.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica