Art's Birthday
Art's Birthday

Catalunya Música transmetrà diumenge la festa radiofònica de l'ART'S BIRTHDAY PARTY i hi participa amb l'estrena d'una obra de la compositora Raquel Garcia Tomàs

El diumenge 17 de gener, a les 20 h.

El diumenge 17 de gener, a les 20 h, Catalunya Música oferirà la seva pròpia festa radiofònica per participar a l'ART'S BIRTHDAY PARTY 2016. Seguint la idea de l'artista Fluxus Robert Filiou, l'emissora de ràdio catalana juntament amb la resta d'emissores del grup Ars Acustica de la Unió Europea de Radiodifusió celebraran l'aniversari del naixement de l'art intercanviant regals sonors en forma d'obres musicals que s'emetran simultàniament a 22 emissores d'arreu del món. A la festa de Catalunya Música s'hi estrenarà una obra d'encàrrec de la compositora Raquel Garcia Tomàs i hi sonaran les obres que es rebran des d'altres emissores.

Catalunya Música emetrà l'esdeveniment en directe realitzant un programa especial des de l'estudi 13 de l'emissora, situat a l'edifici de Catalunya Ràdio, que conduirà Pilar Subirà. Aquesta festa radiofònica estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

"Tot va començar quan algú va llançar una esponja seca dins un gibrell ple d'aigua". Aquesta frase és de l'artista Fluxus Robert Filliou, que el 17 de gener del 1963 va declarar que l'art havia nascut tal dia com aquell 1 milió d'anys abans, a partir d'aquella acció d'un dels nostres avantpassats. Des d'aleshores l'art no ha deixat d'existir, ni de fer soroll. La idea de l'artista Fluxus va reaparèixer quan Filliou va morir el 1987. Aquesta invenció a l'hora preciosa, absurda i humorística vinculada a l'esperit Fluxus de l'humor seriós va ser aprofitada per diversos col·lectius d'artistes que van decidir continuar la celebració intercanviant regals via correu, fax, televisió i ràdio amb l'esperit de "xarxa permanent", de l'art com a  fenomen global i infinit.
 
Les festes d'aniversari del naixement de les arts es van començar a fer a diverses ciutats i els regals van començar també a circular de manera oberta des de galeries d'art, museus, estudis privats i emissores de ràdio. Des dels anys 90 internet s'ha afegit a la distribució d'aquests obsequis artístics, i el grup Ars Acustica de la UER es va afegir també a la celebració i a aquesta idea d'intercanvi lliure i sense fronteres amb la qual somiava Robert Filliou el 2005.
 
Catalunya Música s'afegeix aquest any per segona vegada a aquest esdeveniment dissenyat pel grup Ars Acustica com una gran emissió conjunta de les emissores participants, 22 aquest any. La idea és que cadascuna de les emissores envia a les altres una peça de 20 minuts de durada. Els dos satèl·lits de distribució del senyal de la UER les emeten en paral·lel i les emissores són lliures d'agafar el material, manipular-lo i utilitzar-lo per a la seva pròpia festa.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut