Diana Damrau
Diana Damrau

Catalunya Música transmetrà dissabte en directe l'òpera "Els pescadors de perles" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 16 de gener, a les 19.00 h.

El dissabte 16 de gener, a les 19.00, Catalunya Música transmetrà en directe des del Met de Nova York "Els pescadors de perles", de Georges Bizet, amb les veus extraordinàries de Diana Damrau, Mathew Polezani i Mariusz Kwiecien, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York dirigits per Gianandrea Noseda. És una de les òperes de la temporada 2015-16 de la Metropolitan Opera House de Nova York. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Estrenada el 30 de setembre del 1863 al Teatre Líric de París, "Els pescadors de perles" de Georges Bizet només va aconseguir molt després de la mort del compositor, però més tard va desaparèixer dels escenaris fins al 1938 quan la Scala de Milà la va tornar a representar. A partir d'aleshores aquesta òpera ha tornat a aparèixer a les temporades dels teatres lírics més importants del món.

Les critiques que es van fer al compositor quan va presentar l'obra van ser bastant dures i sobretot li van retreure les seves excessives concessions al wagnerianisme i a les influències de Verdi. Hector Berlioz va ser dels pocs compositors que van reconèixer immediatament el valor musical que tenia "Els pescadors de perles" i la va considerar una màxima expressió de la personalitat de Bizet.

Tota l'òpera és plena de melodies fascinants, però el que més hi destaca és l'accentuat temperament dramàtic que Bizet hi va desplegar com també la seva capacitat per evocar musicalment paisatges, situacions i personatges.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant set dies als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut