Catalunya Música transmetrà, demà, l'òpera "Thaïs", de Jules Massenet, des del Liceu

Catalunya Música transmetrà demà, dijous, l'òpera "Thaïs", de Jules Massenet, en versió concert, des del Liceu. La connexió es farà cinc minuts abans de dos quarts de nou del vespre. Els comentaris els faran Jaume Radigales i Marc Heilbron.

L'òpera "Thaïs" la interpretarà la soprano Renée Fleming, el tenor Josep Bros, el baríton Thomas Hampson i el baix Stefano Palatchi, entre altres. Andrew Davies dirigirà el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Jules Massenet va compondre la comèdia lírica "Thaïs" a partir d'un llibret de Louis Gallet basat en la novel•la homònima d'Anatole France, tenint en compte “La Tentation de Saint-Antoine”, de Flaubert. L'òpera explica la història d'un eremita de la Tebaida, Athanaël, que, en el món decadent de l'Alexandria del segle IV aconsegueix salvar l'ànima de la cortesana grega Thaïs, famosa per la seva bellesa i lascívia. En l’intent, però, queda obsedit pel desig amorós i perd la seva ànima.

El llibret simplifica la visió irònica de la novel•la i la dialèctica entre pecat i redempció, però conserva l'atmosfera elegant, refinada i exòtica pròpia del decadentisme i l'exigència formal del parnassianisme. Tot plegat queda reflectit en una prosa rimada que facilita el llenguatge vocal de Massenet, que és d'un gran preciosisme.
Anar al contingut