Catalunya Música transmet "Samsó i Dalila", de Saint-Saëns, des de la Staatsoper de Viena

Demà, 12 de maig, a les 19 h, Catalunya Música connectarà amb la Staatsoper de Viena per transmetre en directe la primera funció de l'òpera "Samsó i Dalila", de Camille Saint-Saëns, amb les veus en els papers principals d'Elina Garanca, Roberto Alagna i Carlos Álvarez, amb el Cor i l'Orquestra de la Staatsoper de Viena dirigits per Marco Armiliato.

Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Ignasi Pinyol.

Del 12 al 25 de maig, la Staatsoper de Viena acull les representacions de l'òpera "Samsó i Dalila", de Camille Saint-Saëns en la nova producció de la directora alemanya Alexandra Liedtke i amb un repartiment vocal espectacular, encapçalat per la mezzosoprano letona Elina Garanca, en el paper de Dalila; el tenor francès Roberto Alagna, en el paper de Samsó, i el baríton malagueny Carlos Álvarez en el paper del Gran Sacerdot del temple de Dagó.

"Samsó i Dalila" està considerada la millor òpera de Camille Saint-Saëns i és el segon drama bíblic del compositor francès. Està escrita a partir del llibret de Ferdinand Lemaire, que està inspirat en l'episodi bíblic que relata com Samsó, el líder dels israelites que estan oprimits pels filisteus, és seduït per la sacerdotessa filistea Dalila, de manera que Samsó acaba confessant-li el secret de la seva força, que es troba en els seus cabells.

L'òpera es va representar per primera vegada a Weimar el 2 de desembre del 1877 i a l'Òpera de París no es va estrenar fins a 13 anys després. "Samsó i Dalila" s'ha fet coneguda per l'escena de la seducció de Samsó per part de Dalila i per les àries que canta la sacerdotessa filistea a l'acte segon i que són molt conegudes pel gran públic: "Mon coeur s'ouvre à ta voix" i "Printemps qui commence". També és especialment apreciada l'escena de la Bacanal de l'acte tercer i últim.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut