Catalunya Música transmet l'òpera "Rusalka" d'Antonín Dvorák des del Gran Teatre del Liceu

"Rusalka" és una de les òperes més conegudes i apreciades del teatre líric txec

El dijous 27 de desembre, a les vuit del vespre, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe, des del Liceu, d'una de les òperes més conegudes i apreciades del teatre líric txec: Rusalka d'Antonín Dvorák, amb l'aclamada posada en escena de Stefan Herheim i amb un repartiment vocal de primera línia, encapçalat per les veus de Camilla Nylund, Klaus Florian Vogt, Ildikó Komlósi i Emily Magee, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Andrew Davis. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

L'òpera Rusalka d'Antonín Dvorák és una de les òperes més estimades i apreciades del teatre líric txec. El llibret, escrit per Jaroslav Kvapil, s'inspira en dues obres d'arguments diferents: La sireneta (1837) d'Andersen i La campana submergida (1897) de Hauptmann. L'òpera es va estrenar al Teatre Nacional de Praga el 31 de març de 1901. Al Gran Teatre del Liceu es va estrenar el 21 de febrer del 1924 i l'última vegada que es va representar al Liceu va ser la temporada 1964-65. Musicalment, Rusalka té una certa influència wagneriana i recull les melodies tradicionals txeques. L'òpera explica la història d'una nimfa de les aigües que adopta la forma humana per aconseguir l'amor de l'home que estima, però finalment n'acabarà pagant cruelment les conseqüències.

La posada en escena del director suec Stefan Herheim ha estat aclamada internacionalment per la seva concepció dramàtica, potent i personal, i s'ha convertit en un dels muntatges més perseguits pels teatres d'òpera d'arreu del món. Les veus esplèndides de Camilla Nylund, Klaus Florian Vogt i Ildikó Komlósi, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i la direcció musical del mestre Andrew Davis, n'asseguraran una interpretació formidable.

catradio.cat
catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut