Joyce DiDonato
Joyce DiDonato

Catalunya Música transmet l'òpera "La donna del lago", amb Joyce DiDonato i Juan Diego Flórez, des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 14 de març, a les sis de la tarda.

El dissabte 14 de març, a les sis de la tarda, Catalunya Música oferirà en directe l'òpera "La donna del lago", de Gioacchino Rossini, interpretada al Metropolitan de Nova York l'11 d'octubre del 2014, amb un repartiment vocal estel·lar encapçalat per la mezzosoprano Joyce DiDonato, la soprano Daniela Barcellona i el tenor Juan Diego Flórez, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Michele Mariotti. Els comentaris els farà Ignasi Pinyol.

Gioacchino Rossini va compondre la partitura de l'òpera "La donna del lago" amb gran rapidesa, com era habitual en ell. La música de l'obra és espontània i original i dóna mostres d'una elaboració complexa, amb motius molt nous, on es prefiguren temes i cadències de l'òpera lírica romàntica. "La donna del lago" es va estrenar el 24 de setembre de 1819 al Teatre San Carlo de Nàpols.

És la primera vegada que es representa aquesta òpera dins la temporada del Metropolitan de Nova York i comptarà amb un repartiment vocal de somni: la diva nord-americana Joyce DiDonato interpretarà el paper d'Elena, la jove que és estimada per dos homes, Juan Diego Flórez serà Giacomo, el benevolent rei d'Escòcia, mentre que Daniella Barcellona interpretarà el paper transvestit de Giacomo, el jove pretendent d'Elena. La direcció musical anirà a càrrec de Michele Mariotti, mentre que el director d'escena escocès Paul Curran debutarà al Met amb la seva escenografia que ja es va poder veure per primera vegada el 2013 a l'Òpera de Santa Fe.

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut