Catalunya Música transmet l'òpera "Els mestres cantaires de Nüremberg", de Richard Wagner

L'emissora connectarà dilluns amb el Festival de Bayreuth per oferir el concert en directe des de les quatre de la tarda fins a les onze de la nit.
Dilluns, 2 d'agost, pocs minuts abans de les quatre de la tarda i fins a les onze de la nit, Catalunya Música connectarà amb el Festival de Bayreuth per transmetre l'òpera a càrrec de James Rutherford, Artur Korn, Charles Reid, Rainer Zaun, Adrian Eröd, Markus Eiche i Edward Randall, entre d'altres, acompanyats pel Cor i l'Orquestra del Festival de Bayreuth; tots ells, dirigits per Sebastian Weigle. Interpretaran Els mestres cantaires de Nüremberg, òpera en tres actes, obra del compositor alemany Richard Wagner. Els comentaris de la transmissió els faran Alfred Celaya i Xavier Chavarria.

Estrenada a Munic l'any 1886, aquesta òpera està ambientada a l'edat mitjana i es basa en diverses cròniques sobre les confraries burgeses dels mestres cantaires o Meistersinger, una espècie de gremi de cantants integrat per músics i poetes aficionats que va desenvolupar la tradició medieval dels Minnesinger durant els segles XIV i XVI.

Els mestres cantaires de Nüremberg ocupa un lloc únic en la producció de Wagner per diverses raons: és l'única comèdia entre les seves òperes de maduresa; a diferència de les obres precedents, està ambientada en un temps i un espai concrets, en lloc d'un context mític o llegendari; insòlitament, està basada en una història absolutament original, escrita pel mateix compositor; a més, incorpora tots els convencionalismes de l'òpera tradicional que el geni alemany havia refutat als seus anteriors assajos de teoria de l'òpera, tals com versos rimats, àries, cors, un quintet i fins i tot un ballet.

Us recordem que Catalunya Música, com cada estiu, fa un seguiment exhaustiu dels concerts programats al Festival de Bayreuth, la principal plataforma des d'on es difon l'obra wagneriana per excel·lència: l'òpera, l'obra d'art total.

catmusica.cat
catradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS