Catalunya Música transmet l'òpera Adriana Lecouvreur des del Gran Teatre del Liceu

L'òpera que s'oferirà aquest dimecres al vespre tindrà les veus de Barbara Frittoli, Roberto Alagna, Dolora Zajick, Giorgio Giuseppini, Bruno de Simone i Francisco Vas, entre d'altres.

El dimecres 30 de maig, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el coliseu de la Rambla de Barcelona per transmetre en directe l'òpera en quatre actes Adriana Lecouvreur, de Francesco Cilea, amb les veus de Barbara Frittoli, Roberto Alagna, Dolora Zajick, Giorgio Giuseppini, Bruno de Simone i Francisco Vas, entre d'altres, acompanyats pel Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i dirigits per Maurizio Benini. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

L'òpera Adriana Lecouvreur s'emmarca en la tradició verista, corrent sorgit a finals del segle XIX que es caracteritza per la voluntat de plasmar la realitat social de manera fidel i precisa, sense defugir la cruesa derivada de personatges humils i marginals o d'ambients sòrdids. Estrenada al Teatro Lirico de Milà l'any 1902, aquesta òpera es basa en la vida de l'actriu francesa Adrienne Lecouvreur (1692-1730), nascuda en una família modesta i que va arribar a convertir-se en l'estrella principal de la Comédie-Française, aleshores el teatre més prestigiós de França. La seva tràgica mort per enverinament va inspirar un gran nombre d'obres teatrals, entre les quals el drama homònim escrit al 1849 per Eugène Scribe i Ernest Legouvé, en el qual es basa el llibret de l'òpera. Al llarg de l'obra, el compositor fa un ús recurrent del leitmotiv -o tema musical- per retratar alguns personatges, com per exemple el tema sinistre i misteriós que representa la princesa de Bouillon o bé el tema dels comediants, alegre i lleuger. Adriana Lecouvreur va ser interpretada per primera vegada a Catalunya l'any 1903, al Gran Teatre del Liceu.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut