Les contes d'Hoffmann
Les contes d'Hoffmann

Catalunya Música transmet "Les contes d'Hoffmann" des del Gran Teatre del Liceu

Aquest dimecres, 20 de gener, a les 18.30, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de l'òpera "Les contes d'Hoffmann" de Jacques Offenbach, amb les veus d'Adriana González, Olga Pudova, Ermonela Jaho, Nino Surguladze i John Osborn. Amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Sota la direcció de Riccardo Frizza. Els comentaris de la transmissió els faran Aleix Palau i Ignasi Pinyol

Òpera fantàstica en un pròleg, tres actes i un epíleg de Jacques Offenbach, "Les contes d'Hoffman" respon a la voluntat del compositor de no continuar limitat en el gènere de l'opereta i entrar al món de l'òpera. Obra de gran inspiració, combina amb eficàcia aspectes fantàstics, sentimentals, sobrenaturals, satírics i grotescos.

El personatge d'Hoffmann, narrador i protagonista que interpreta el tenor John Osborn, explica als companys de taverna tres faules que il·lustren els seus infortunis amorosos amb la cantant Stella (Adriana González). Tres històries doloroses inspirades per dones: la freda nina Olimpia (Olga Pudova), la fràgil i innocent Antonia (Ermonela Jaho) i la cruel cortesana Giulietta (Nino Surguladze).

Offenbach va deixar l'obra inacabada, que va completar el seu amic Ernest Guiraud, i es va inspirar en els contes de l'escriptor romàntic alemany Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. El 1877 va començar a escriure la partitura sobre el llibret de l'obra teatral de Jules Barbier. L'òpera es va estrenar exitosament i de manera pòstuma el 10 de febrer del 1881 a l'Opéra Comique de París. Al Gran Teatre del Liceu es va representar per primera vegada el 5 de febrer del 1924.

catalunya música

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut