DISSABTE, A LES 19.00

Catalunya Música transmet "La dama de piques", de Txaikovski, des del Metropolitan de Nova York

Dissabte 14 de desembre, a les 19 h, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de l'òpera "La dama de piques", de Piotr Ílitx Txaikovski, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Lise Davidsen, Elena Maximova, Larissa Diadkova, Yusif Eyvazov, Ígor Golovatenko i Alexey Markov, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Vasily Petrenko.

Els comentaris de la transmissió els faran Aleix Palau i Ignasi Pinyol.

La jove soprano noruega Lise Davidsen, que tan bona impressió va causar l'any passat a Barcelona dins la temporada de l'OBC i a la Schubertíada de Vilabertran, debuta al Metropolitan de Nova York interpretant el paper de Lisa sota la batuta d'un altre jove debutant, el director rus Vasily Petrenko, i amb una posada en escena impactant que signa Elijah Moshinsky.

Escrita per encàrrec dels Teatres Imperials russos a partir del llibret de Modest Txaikovski, "La dama de piques" es basa en l'obra homònima d'Aleksandr Puixkin. Es va estrenar al Teatre Mariïnski de Sant Petersburg el 19 de desembre del 1890 i va aconseguir un èxit extraordinari. Ambientada al segle XVIII, sota el regnat de Caterina la Gran, narra la tragèdia de Hermann, un jove militar obsessionat pel joc. Una passió que el portarà al desamor, al crim, al suïcidi de la seva estimada Lisa i a la seva pròpia mort.

La brillant partitura de Txaikovski, que segueix els models de l'òpera francesa del moment, inclou la utilització del leitmotiv, i també referències a la música del segle XVIII (Mozart i Grétry), i a la música popular i religiosa russa. Tot i no ser tan coneguda com "Eugene Onegin", es tracta d'una obra mestra de la seva producció.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut