"Il trittico" de Giacomo Puccini (Gran Teatre del Liceu)
DISSABTE, A LES 18.45

Catalunya Música transmet "Il trittico" de Puccini, en directe des del Gran Teatre del Liceu

Demà dissabte, 3 de desembre, a les 18.45, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona per transmetre, en directe, "Il trittico", de Giacomo Puccini. Tres òperes, "Il tabarro", "Suor Angelica" i "Gianni Schicchi", en un acte que el coliseu de la Rambla ha recuperat després de 35 anys amb un repartiment estel·lar d'on sobresurten Lise Davidsen, Ermonela Jaho i Ambrogio Maestri. Tots sota la direcció de Susanna Mälkki. Els comentaris de la transmissió els faran Xavier Montagut, Aleix Palau i Judit Jordana.

Pocs teatres internacionals gosen programar "Il trittico" íntegre per l'enorme complexitat del muntatge, que requereix 38 cantants als diferents repartiments, només cinc dels quals són polivalents. El Liceu afronta el repte per quarta vegada en els seus 175 anys història; ara amb l'aplaudit muntatge que va estrenar l'Òpera Bavaresa de Munic el 2018 amb la direcció escènica de la neerlandesa Lotte de Beer i que es pot convertir en un dels espectacles de més èxit de la temporada. La barcelonina Anna Ponces és l'encarregada de supervisar aquí la impactant producció que conté una escenografia única, un túnel que és com una màquina del temps on transcorre l'acció dels tres títols: "Il tabarro", una tragèdia amb referències veristes, "Suor Angèlica", un drama espiritual, i "Gianni Schicchi" una òpera còmica. 

Vocalment, el repartiment és d'altura i compta amb l'aclaparadora soprano noruega Lise Davidsen, especialista en Wagner. A "Il tabarro" afronta per primera vegada un paper de Puccini. L'experimentada soprano albanesa Ermonela Jaho és la monja a "Suor Angelica" i el baríton italià Ambrogio Maestri és el protagonista a "Gianni Schicchi". Completen l'amplíssim repartiment Daniela Barcellona i Ruth Iniesta, entre d'altres, i hi ha una amplíssima representació de cantants catalans. Els dirigeix la finlandesa Susanna Mälkki, una de les batutes més sol·licitades, que amb aquest muntatge debuta al Liceu al capdavant de l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre de la Rambla i el Cor Infantil de l'Orfeó Català.  

Cap a l'any 1904 a Giacomo Puccini ja li rondava pel cap la idea de combinar tres òperes independents de caràcter contrastat en forma de tríptic per ser representades de manera unitària i en un sol programa. La va estrenar el 1918 a Nova York, acabada la Primera Guerra Mundial, quan Puccini es trobava en punt àlgid de la seva carrera. 

La transmissió d'"Il trittico" d'aquest dissabte estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

#CatMúsica35anys 

Anar al contingut