DILLUNS, A LES 20 H

Catalunya Música transmet en directe l'òpera "Turandot" des del Gran Teatre del Liceu

El dilluns 7 d'octubre, a les 20 h, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre en directe l'òpera "Turandot" de Giacomo Puccini, amb les veus d'Iréne Theorin, Chris Merritt, Alexander Vinogradov, Jorge de León, Ermonela Jaho, Toni Marsol i Francisco Vas, entre d'altres, i amb l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigits pel seu director musical des del 2012, Josep Pons.

Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

L'òpera "Turandot" és el testament inacabat de l'italià Giacomo Puccini i una de les òperes més representades i aplaudides a tot el món.  El coliseu de la Rambla la torna a acollir exactament vint anys després de la reinauguració del 7 d'octubre del 1999, però en aquesta ocasió la "princesa de gel" és ara la gran soprano dramàtica sueca, Iréne Theorin.

"Turandot" es va estrenar a l'Scala de Milà el 25 d'abril del 1926, un any i mig després de la mort del compositor. Dirigida en aquella ocasió per Arturo Toscanini, el mestre va interrompre l'audició allà mateix on el mestre havia deixat incompleta la partitura, en el lament moribund de Liú, en el tercer acte. Poc després l'acabaria Franco Alfano basant-se en uns apunts que el mestre va escriure a la clínica mateix on moriria. Poc abans Puccini havia escrit: "Penso cada hora i cada minut en Turandot i tot el que he escrit fins ara em sembla una tonteria i ja no m'agrada".

En aquesta versió que ofereix el Gran Teatre del Liceu, el videoartista Franc Aleu debuta com a director d'escena i presenta un espectacle fascinant tant pel que fa a l'escenografia com al vestuari.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook/catalunyamusica
twitter./catalunyamusica

Anar al contingut