Giuliano Carmignola
Giuliano Carmignola
Diumenge a les 11.00

Catalunya Música transmet en directe el concert matinal de l'OBC amb Giuliano Carmignola des de l'Auditori de Barcelona

Aquest diumenge 5 de febrer, a les 11.00, Catalunya Música transmetrà en directe des de l'Auditori de Barcelona el concert del violinista Giuliano Carmignola i l'OBC dins del marc del "Festival Mozart". Aquest concert forma part de l'actual temporada de l'OBC i estarà dedicat a la infància en risc. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa," els farà Joan Vives.

El primer cap de setmana de febrer, l'OBC inaugura el "Festival Mozart", que enguany dóna suport als infants en risc, amb la interpretació en tres dies consecutius, 3, 4 i 5 de febrer, de les tres últimes simfonies del compositor austríac, les núm. 39, 40 i 41, dirigides pel principal director convidat, l'holandès Jan Willem de Vriend.  Així, doncs, el diumenge 5 de febrer, l'OBC interpretarà la Simfonia núm. 41 "Júpiter", KV 551 i dues obres més de Wolfgang Amadeus Mozart: l'obertura del singspiel "El rapte en el serrall", KV 384, estrenat el 17 de juliol del 1782, i el Concert per a violí núm. 3, KV 216, que va compondre a Salzburg, l'any 1775, quan només tenia 19 anys.

El solista convidat i encarregat d'interpretar aquest concert serà el prestigiós violinista italià Giuliano Carmignola. Nascut a Treviso l'any 1951, Carmignola és un enamorat de Mozart i té enregistrada la integral dels concerts del geni de Salzburg amb l'Orquestra Mozart de Bolonya i sota la direcció de Claudio Abbado. Carmignola, que va debutar l'any 1973, va estudiar primer amb el seu pare, i després amb Luigi Ferro, Nathan Milstein, Franco Gulli i Henryk Szeryng. Ha actuat als millors auditoris del món i sota la batuta de directors tan cèlebres com Claudio Abbado, Eliahu Inbal, Peter Maag i Giuseppe Sinopoli, entre molts altres.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut