Summer Night Concert Schünbrunn (Foto de Julius Silver / ORF)
Summer Night Concert Schünbrunn (Foto de Julius Silver / ORF)

Catalunya Música transmet en directe el "Concert d'una nit d'estiu" al Palau de Schönbrunn", amb Elīna Garanča, l'Orquestra Filharmònica de Viena i Yannick Nézet-Séguin 

Aquest dijous 8 de juny, a les 21.20, Catalunya Música transmetrà en directe, des dels Jardins del Palau de Schönbrunn, el famós "Concert d'una nit d'estiu". Elīna Garanča, l'Orquestra Filharmònica de Viena i Yannick Nézet-Séguin, que el dirigirà per primera vegada, ens oferiran un programa centrat en la música francesa, amb obres de Bizet, Boulanger, Berlioz, Gounod, Saint-Saëns i Ravel. Els comentaris de la transmissió els farà Eulàlia Benito i Ardèvol.  

La mezzosoprano letona i estrella mundial de la lírica, Elina Garanča, interpretarà àries de les òperes "Carmen", "Sapho" i "Samson et Dalila", i la Filharmònica de Viena oferirà la Suite n. 1 de l'òpera ''Carmen'', de Georges Bizet, l'obertura ''Le Corsaire'', op. 21, d'Hector Berlioz, i dues obres de Maurice Ravel, la Suite n. 2 del ballet "Dafnis i Cloe" i el "Bolero". 

L'obra central del programa serà una composició de Lili Boulanger, ''D'un matin de printemps'', una commovedora representació de la natura de la jove compositora que es va convertir en la primera dona guanyadora del prestigiós Prix de Rome el 1913. L'orquestra dedicarà la interpretació d'aquesta pàgina a la Declaració Universal de Drets Humans, que es va signar fa 75 anys i que en fa 30 que es va reforçar a la Conferència Mundial de Drets Humans de Viena. 

Amb aquest concert gratuït en un lloc públic de Viena, la Filharmònica de Viena persegueix un objectiu cultural important, que la música clàssica sigui accessible per a un ampli espectre d'oients. 

El "Concert d'una nit d'estiu" al Palau de Schönbrunn el produeix la Ràdio Austríaca i es transmet en més de 80 països de tot el món. En els últims anys l'han dirigit Bobby McFerrin, Zubin Mehta, Plácido Domingo, Valery Gergiev, Georges Prêtre, Daniel Barenboim, Gustavo Dudamel, Lorin Maazel, Christoph Eschenbach, Semyon Bychkov, Daniel Harding i Andris Nelsons

La transmissió d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

Anar al contingut