Rudolf Buchbinder (Foto de Marco Borggreve / OBC)
Rudolf Buchbinder (Foto de Marco Borggreve / OBC)
DIUMENGE, A LES 11.00

Catalunya Música transmet en directe el cinquè concert del "Festival Beethoven 250" de l'OBC

Diumenge, 23 de febrer, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, "Buchbinder i els concerts per a piano". Es tracta del cinquè concert que l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha preparat per retre el seu particular homenatge al gran geni de Bonn, Ludwig van Beethoven, en el 250 aniversari del seu naixement. Aquest concert forma part de la temporada 2019-2020 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Aquest cap de setmana, L'Auditori es vestirà de gala per a un altre gran esdeveniment. L'OBC, amb el pianista Rudolf Buchbinder, oferirà els cinc concerts per a piano, les cinc grans obres mestres de Ludwig van Beethoven. No és la primera vegada que el pianista i director austríac protagonitza una experiència com aquesta. El primer cop va ser el 2011, al Musikverein de Viena. Després, el 2015, va venir a Barcelona per treballar amb l'OBC i oferir una gesta d'aquesta magnitud. En aquella ocasió es van poder sentir tres concerts per a piano de Haydn, Mozart i Beethoven. I en totes tres ocasions, ell mateix al piano i dirigint l'orquestra.

Enguany, en tres dies es podran sentir els cinc concerts de Beethoven. Avui, 21 de febrer, oferiran els concerts núm. 2, núm. 3 i núm. 4; demà, el núm. 1 i el núm. 5, i diumenge, i en directe per als oients de Catalunya Música, el Concert per a piano i orquestra núm. 3 en do m, op. 37 i el‎ Concert per a piano i orquestra núm. 5 en Mi b "Emperador", op. 73.

Excepte el Concert núm. 5, "Emperador", tota la resta els va estrenar el mateix Beethoven, considerat el millor pianista de Viena del moment. La interpretació d'aquesta integral pianística va contribuir a fer que Rudolf Buchbinder rebés, l'any 2012, el prestigiós premi Echo a la categoria de millor intèrpret de l'any. Un repte que molt pocs pianistes poden afrontar.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut