Catalunya Música transmet el concert final del Concurs Malko 2009, des de Copenhaguen

Serà aquest dijous, 1 d'octubre, cinc minuts abans de dos quarts de vuit del vespre

Catalunya Música transmet aquest dijous, 1 d'octubre, cinc minuts abans de dos quarts de vuit del vespre, el concert de la pianista Marianna Shirinyan i l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa, dirigida per Joshua Weilerstein, des del New Concert Hall de Copenhaguen. Durant el concert s'estrenarà una obra d'encàrrec d'Anders Hilborg i s'interpretarà la Rapsòdia sobre un tema de Paganini, de Serguei Rakhmàninov, i la Simfonia n. 4, op. 98, de Johannes Brahms. Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria.
Després d'una exitosa gira de concerts per l'oest d'Europa i veient com s'anava reduint la llibertat artística a Rússia, el director d'orquestra rus Nikolai Malko va deixar el seu país natal i es va instal·lar a Copenhaguen, on l'any 1929 va dirigir per primera vegada l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Danesa. Malko, juntament amb el seu col·lega, el director Fritz Busch, va portar aquesta formació al seu punt àlgid d'esplendor musical durant els anys trenta i fins a la postguerra. Després de la mort de Nikolai Malko, el 1961, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Danesa i la viuda del director, Berthe Malko, van unir forces i van crear el concurs internacional de direcció orquestral que duu el seu nom. El Concurs Malko es va celebrar per primera vegada l'any 1965 i des de llavors s'ha convertit en un dels certàmens de més importància per a l'evolució de les carreres dels joves directors d'orquestra de la nostra era.
Avui en dia, el concurs és més viu que mai, sobretot gràcies a l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa, que hi participa cada any i hi ofereix les seves acurades interpretacions. El Concurs Malko continua sent dels pocs certàmens internacionals que realment poden contribuir al llançament de la carrera dels joves directors d'orquestra.

Anar al contingut