Catalunya Música transmet el concert final del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas

El proper diumenge, 22 de gener, a les sis de la tarda, Catalunya Música connectarà amb el Liceu de Barcelona.
El diumenge 22 de gener, cinc minuts abans de les sis de la tarda, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió del concert final del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, amb els solistes guanyadors dels premis més importants de la 49a edició d'aquest certamen, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Gueràssim Voronkov. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

La 49a edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas està dedicada a la memòria de Maria Vilardell, presidenta d'aquest prestigiós certamen des de l'any 1967 i néta del tenor Viñas, que va morir el 23 de març passat, a l'edat de 88 anys.

La mezzosoprano italiana Fiorenza Cossotto i el baix-baríton belga José van Damm han format part del jurat internacional que ha avaluat els 539 cantants concursants, juntament amb representants dels teatres d'òpera més destacats d'Europa i els Estats Units, com el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, el Metropolitan de Nova York, la Royal Opera House Covent Garden de Londres, la Scala de Milà i el Festival de Bayreuth, entre d'altres.

El Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas és un dels certàmens més importants del món. Va ser instituït en memòria del cèlebre tenor Francesc Viñas, que va viure entre el 1863 i el 1933 i que està considerat el millor intèrpret espanyol de les òperes de Wagner. L'any 1913 va estrenar l'òpera Parsifal a Espanya i també va cantar als principals teatres d'Europa i Amèrica. El 1932 va publicar un llibre d'alt valor didàctic, El arte del canto, que està basat en les seves experiències com a cantant.


catmusica.cat

catradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS