Carmen Artaza, primer premi en la 58a edició del concurs (Foto d'Antoni Bofill / Liceu)
Diumenge, a les 18.00

Catalunya Música transmet el concert final del 59è Concurs Tenor Viñas des del Gran Teatre del Liceu

Diumenge, 30 de gener, a les 18.00, Catalunya Música connectarà, en directe, amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió del concert final del Concurs Tenor Viñas. Hi actuaran els guanyadors dels premis més importants de la 59a edició d'aquest prestigiós certamen, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Daniel Montané. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

Fundat l'any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, aquest concurs ha esdevingut una de les competicions més importants del món de l'òpera, l'oratori i el lied, i cada any hi participen joves cantants d'arreu del món.

El 22 de gener es va donar el tret de sortida de l'edició d'enguany, que, un cop s'hagin fet totes les proves eliminatòries i la prova final, culminarà aquest diumenge amb el concert dels guanyadors, que oferirà en directe Catalunya Música. En aquesta edició s'hi han inscrit 600 cantants provinents de 61 països d'arreu del món, una participació rècord que només es va superar l'any 2015 i que representa una fita en temps de pandèmia. En total han estat 66 cantants els escollits a participar en les proves eliminatòries del total d'audicions preliminars internacionals que s'han fet als principals teatres d'òpera del món.

Com cada any, el concurs té un jurat de prestigi internacional, presidit pel director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, i format pels directors artístics dels grans equipaments operístics mundials: el Festival d'Ais de Provença, el Teatro alla Scala de Milà, la Staatsoper Unter der Linden de Berlín, la Metropolitan Opera House de Nova York, la Royal Opera House Covent Garden de Londres, el Teatro Real de Madrid, l'Acadèmia de l'Òpera de París i el Teatre Bolxoi de Moscou.

Com a novetat d'aquesta edició, el Concurs Tenor Viñas ha incorporat una nova categoria d'Òpera-Oratori Lied, amb l'objectiu de buscar l'intèrpret més complet i versàtil, que domini un repertori més ampli, seguint l'exemple de la soprano Victòria dels Àngels.

El Concurs Tenor Viñas s'ha situat com un dels més rellevants a escala internacional i rep el suport dels teatres d'òpera més importants del món, on cada any s'hi fan algunes de les audicions preliminars. En aquestes gairebé sis dècades d'història s'hi han presentat més de 13.000 cantants, que han pogut viure una experiència vital única. La dilatada història del certamen ha donat a conèixer grans veus de l'òpera. Tamara Wilson, Javier Camarena, Violeta Urmana, Zeljko Lucic, Antonio Gandía o Vicenç Sardinero són alguns dels guanyadors del concurs.

La transmissió d'aquest concert estarà disponible durant un mes a la web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook/catalunyamusica
twitter/catalunyamusica
instagram/Catalunyamusica

Anar al contingut