Guanyadors de la 57a edició del Concurs Tenor Viñas
Guanyadors de la 57a edició del Concurs Tenor Viñas

Catalunya Música transmet el concert final del 58è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas des del Liceu

El diumenge 24 de gener, a les 18.00, Catalunya Música connectarà, en directe, amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió del concert final del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, amb els solistes guanyadors dels premis més importants de la 58a edició d'aquest prestigiós certamen, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Álvaro Albiach. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau

La present edició del certamen s'ha pogut fer malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la Covid-19, gràcies a la implicació dels principals teatres d'òpera del món que hi participen. En aquesta edició s'hi han inscrit 447 cantants de 55 països. Enguany, però, ha estat significativa la participació de candidats de l'estat espanyol, amb un total de 42 concursants, 13 dels quals catalans, un nombre molt superior al d'edicions anteriors.

Un cop fetes totes les proves eliminatòries i la prova final, el concurs culminarà aquest diumenge 24 amb el concert dels guanyadors, que oferirà en directe Catalunya Música.

El Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas s'ha situat com un dels més rellevants a escala internacional i compta amb el suport dels teatres d'òpera més importants del món. El jurat del certamen està presidit pel director artístic del Gran Teatre del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, i format per directors artístics dels grans equipaments operístics mundials, que repartiran 155.000 euros en premis amb l'objectiu de promoure la carrera de joves cantants amb talent.

La dilatada història del concurs, fundat l'any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, ha donat a conèixer grans veus de l'òpera, com ara Vicente Sardinero, Elena Obraztsova, Helga Müller-Molinari, Alicia Nafé, Dalmau González, Natàlia Troitskaia, Enedina Lloris, Sumi Jo, Aquiles Machado, Lado Ataneli, Antonio Gandía, Kurt Rydl, Olga Borodina, Violeta Urmana, Giuseppe Filianoti, Russell Thomas, Tamara Wilson, Olga Kultxinska i Javier Camarena, entre d'altres.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut