Catalunya Música transmet el concert del violinista Frank Peter Zimmermann des de Hannover

Divendres a partir de les 20.00

El divendres 14 de novembre, a les vuit del vespre, Catalunya Música transmetrà en directe el concert del violinista Frank Peter Zimmermann i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya (NDR), dirigida per Andrew Manze. Interpretaran el poema simfònic Don Joan op. 20, el Concert per a violí i orquestra op. 47 de Jean Sibelius i la Simfonia núm. 2, Els quatre temperaments, op. 16 de Carl Nielsen. Aquesta vetllada musical forma part de la temporada de l'Orquestra Filharmònica de la NDR i s'oferirà en directe des del Grand Studio de la Ràdio del Nord d'Alemanya de Hannover. Els comentaris de la transmissió els farà Olga Cardús.

L'aclamat violinista alemany Frank Peter Zimmermann fa anys que està instal·lat en el firmament dels millors solistes de la seva generació. És sol·licitat en concert per les orquestres de més prestigi del panorama actual com els festivals més importants, però a més a més també apareix com a intèrpret de cambra i de recitals. Ha estat artista en residència de l'Orquestra Filharmònica de Nova York i de la Simfònica de Bamberg, i ha rebut els elogis de la crítica. Ha enregistrat els grans concerts per a violí del repertori pel segell Emi Classics, que han estat reconeguts amb un bon nombre de premis. En el concert del 14 de novembre a Hannover, Zimmermann interpretarà un dels pilars del repertori del seu instrument: el Concert per a violí op. 47 de Sibelius, una partitura d'una bellesa extraordinària que data de l'any 1903.

La resta d'obres de la vetllada seran l'enèrgic poema simfònic Don Joan op. 20 de l'alemany Richard Strauss i la Simfonia núm. 2, Els quatre temperaments, op. 16 del compositor danès Carl Nielsen.
 
 Catmusica.cat
Facebook.com/catmusica
Twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut