Jirí Rozen (Foto: lona Sochorova)
Jirí Rozen (Foto: lona Sochorova)

Catalunya Música transmet el concert del Cor Filharmònic Txec i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Praga

El dilluns 12 de febrer, a les 19.30, Catalunya Música transmetrà en directe, el concert que el clavecinista Mahan Esfahani, el Cor Filharmònic Txec de Brno i l'Orquestra Simfònica de Praga, entre altres intèrprets, oferiran al Rudolfinum de Praga, sota la direcció de Jiří Rožeň, amb obres d'Igor Stravinsky, Viktor Kalabis i Leos Janácek.

Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

Als seus 26 anys, Jiří Rožeň és un dels directors joves txecs de més talent de l'actualitat que des del seu debut ha dirigit una selecció de les millors orquestres europees i actualment és l'assistent de Thomas Dausgaard, l'actual director de l'Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, a Glasgow. En el concert que oferirà al capdavant de l'Orquestra Simfònica de Praga, dirigirà un programa dedicat a música del segle 20, començant per les "Simfonies d'instruments de vent" que el compositor rus Igor Stravinsky va escriure a la memòria de Claude Debussy i continuant amb el Concert per a clave i orquestra de corda op. 42, que el compositor txec Viktor Kalabis va compondre per a la seva dona, Zuzana Růžičková, que va ser una de les clavecinistes més destacades del segle 20 i que va morir l'any passat.

La part del clave solista l'interpretarà Mahan Esfahani, que va ser alumne de Růžičková i que està considerat un dels clavecinistes més destacats de l'actualitat. La segona i última part de la vetllada permetrà sentir la impressionant "Missa Glagolítica" del compositor txec Leos Janácek, de qui aquest agost es commemorarà el 90è aniversari de la seva mort i que interpretaran la soprano Kateřina Kněžíková, la contralt Michaela Kapostová, el tenor Richard Samek i el baix Josef Benci, amb Pavel Svonoda, orgue, el Cor Filharmònic Txec de Brno i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Praga, dirigits per Jiří Rožeň.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut