Simon Rattle
Simon Rattle

Catalunya Música transmet el concert de Simon O'Neill, Christian Gerhaher i l'Orquestra Simfònica de Londres dirigida per Simon Rattle

El dimecres 13 de desembre, a les 20.30, Catalunya Música transmetrà, des del Barbican Hall de Londres, el concert del tenor Simon O'Neill, el baríton Christian Gerhaher i l'Orquestra Simfònica de Londres dirigida per Simon Rattle que interpretaran obres de Richard Strauss i Gustav Mahler. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

El setembre passat, Simon Rattle va ser nomenat director musical de l'Orquestra Simfònica de Londres, un càrrec que simultanejarà, fins a finals d'aquest 2017, amb el de director titular de l'Orquestra Filharmònica de Berlín.

En el concert del 13 de desembre, Rattle, juntament amb dues de les estrelles de l'òpera actual, el tenor wagnerià Simon O'Neill i l'aclamat baríton alemany Christian Gerhaher, oferiran un programa amb música de dos mestres del romanticisme, Richard Strauss i Gustav Mahler, que van compartir la seva enorme habilitat per explorar les capacitats de l'orquestra.

Per demostrar-ho, s'interpretarà, en primer lloc, "Metamorfosi", l'estudi per a 23 instruments de corda, que és l'última partitura orquestral de Strauss. El compositor alemany la va escriure l'octubre del 1943 després del bombardeig de l'Òpera de Munic, que va suposar la pitjor catàstrofe de la seva vida, segons va explicar ell mateix. Ple de dolor, Strauss va concebre aquesta obra per a 23 instruments de corda com una mostra de dol i com una gran meditació fúnebre.

Tancarà el concert "El cant de la terra" que Gustav Mahler va compondre entre el 1908 i el 1909 a partir de set poesies xineses clàssiques traduïdes a l'alemany i que pertanyien al llibre titulat "La flauta xinesa". Estructurat en sis parts, "El cant de la terra" està escrit per a dues veus (tenor i contralt o baríton) i gran orquestra. El mateix compositor va dir que era l'obra més personal que havia creat mai.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut