Dissabte, a les 19.30

Catalunya Música retransmet "Elektra", de Richard Strauss, des de la Staatsoper de Viena

Demà, dissabte, a les 19.30, Catalunya Música connectarà amb la Staatsoper de Viena per retransmetre en directe l'òpera "Elektra", de Richard Strauss, amb les veus, en els papers principals, de Waltraud Meier, Christine Goerke, Simone Schneider, Norbert Ernst i Michael Volle, amb l'Orquestra de la Staatsoper de Viena, dirigits per Semyon Bychkov. És una de les òperes de la temporada de la Staatsoper de Viena. Els comentaris de la retransmissió els farà Ignasi Pinyol i Aleix Palau.
Elektra - Staatsoper de Viena
Elektra - Staatsoper de Viena

Del 6 al 15 de febrer, la Staatsoper de Viena acull les quatre representacions de l'òpera "Elektra", de Richard Strauss, amb un repartiment vocal espectacular, encapçalat per la soprano Christine Goerke, en el paper d'Electra; la mezzo Waltraud Meier, en el paper de Clitemnestra, la soprano Simone Schneider en el paper Crisòtemis, el tenor Norbert Ernst en el paper d'Egist i el baríton Michael Volle en el paper d'Orestes. El prestigiós director d'orquestra rus Semyon Bychkov, director titular actualment de la Filharmònica Txeca, n'assumirà la direcció musical.

"Elektra" marca el començament de la llarga i fructífera relació entre els socis Richard Strauss i Hugo von Hofmannsthal. L'òpera, d'un sol acte, es va estrenar el 1909 a la  Königliches Opernhaus de Dresden, i explica un relat mitològic emmarcat entre la culpa i la venjança, el destí, la redempció i el declivi.

Agamèmnon, rei de Micenes, i la seva dona Clitemnestra, tenen quatre fills: Ifigènia, Electra, Chrisòtemis i Orestes. Quan la flota grega estigui a punt per sortir a Troia, amb els vaixells a port, Agamèmnon ha de sacrificar la seva filla Ifigènia per apaivagar la deessa Artemis, perquè creï vents favorables per al seu viatge. Clitemnestra no perdonarà mai el seu marit per això. Durant l'absència d'Agamèmnon per lluitar contra Troia, Clitemnestra entra en relació amb Egist. Quan Agamèmnon torna a casa, Clitemnestra i Egist li donen la benvinguda, però tot seguit assassinen l'home indefens amb una destral. Un cop assassinat el seu pare, Electra aconsegueix portar el seu germà petit en un lloc segur i ella mateixa en venja l'assassinat.

"Elektra" ja està considerada una de las obres clàssiques del repertori operístic mundial.

La retransmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica