"Ernani", de Verdi
"Ernani", de Verdi

Catalunya Música oferirà dissabte en directe l'òpera "Ernani" de Verdi, amb Plácido Domingo, des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 4 d'abril, a les set de la tarda.

El dissabte 4 d'abril, a les set de la tarda, Catalunya Música connectarà amb el Metropolitan per oferir en directe la transmissió de l'òpera "Ernani" de Giuseppe Verdi, amb les veus extraordinàries de Francesco Meli, Plácido Domingo, Angela Meade i Dmitry Belosselskiy, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra de l'Òpera Metropolitana de Nova York, dirigits per James Levine. Els comentaris els farà Ignasi Pinyol.

L'òpera en quatre actes "Ernani", amb música de Giuseppe Verdi i llibret de Francesco Maria Piave, es va estrenar el 9 de març de 1844 al teatre La Fenice de Venècia. Aquesta obra va passar per un bon nombre de vicissituds: abans de ser estrenada, es va haver d'arranjar l'escena dels conspiradors per raons polítiques. Victor Hugo, autor del drama a partir del qual s'inspirava el llibret, va oposar-se a la representació de l'òpera a París. Per això, "Ernani" es va haver d'interpretar amb el títol "Il Proscritto" (El proscrit) i els personatges van convertir-se en italians. Tot i això, la seva estrena a Venècia va aconseguir un èxit tan extraordinari que la va fer present als escenaris durant 80 anys. Després d'un lapse de temps en què semblava que havia caigut en l'oblit, actualment torna a representar-se arreu del món.

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut