Gregory Kunde
Gregory Kunde

Catalunya Música oferirà, dimecres, l'òpera "Otello" de Rossini, des del Gran Teatre del Liceu

El dimecres 10 de febrer, a les 8 del vespre.

El dimecres 10 de febrer, a les 8 del vespre, Catalunya Música oferirà l'òpera "Otello" de Gioacchino Rossini en versió concert, interpretada al Liceu el 6 de febrer passat, amb les veus de Gregory Kunde, Jessica Pratt i Yijie Shi, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Christopher Franklin. És una de les òperes de la temporada 2015-2016 del Gran Teatre del Liceu que commemora els 400 anys de la mort de William Shakespeare. Els comentaris els farà Xavier Chavarria.

Per celebrar l'Any Shakespeare el Gran Teatre del Liceu representa aquesta temporada tres òperes basades en les obres del cèlebre dramaturg, poeta i actor anglès de qui aquest any es commemora el 400 aniversari de la seva mort.

Per començar aquests mesos de gener i febrer combina la representació de l'"Otello" de Verdi, amb el de Gioacchino Rossini, en versió concert, i que protagonitzen Gregory Kunde, Jessica Pratt i Yijie Shi en els papers principals, amb la direcció musical de Christopher Franklin. L'"Otello" de Rossini però, és molt diferent del de Verdi. Consta de tres actes i l'autor del llibret, que està basat en la tragèdia homònima de William Shakespeare, va ser Francesco Maria Berio di Salsa. Aquest però, va apartar-se de la trama original del dramaturg anglès, ja que va ambientar l'òpera a Venècia i a més, va reduir de forma important la càrrega dramàtica del personatge de Iago.

La primera interpretació a l'Estat espanyol de l'"Otello" de Rossini va ser el 1827, al Teatre de la Santa Creu de Barcelona i l'estrena al Liceu no es va produir fins el 10 de juny del 1848. L'última vegada que es va poder veure al coliseu de la Rambla va ser el 24 de gener del 1877 i en total se n'han fet 29 representacions.

Aquesta transmissió en diferit estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio

 

 

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut