Anna Netrebko
Anna Netrebko

Catalunya Música oferirà dilluns, en directe, la funció inaugural de la temporada 2015-2016 de la Scala de Milà

El dilluns 7 de desembre, a les 18.00 h.

El dilluns 7 de desembre, a les 18.00 h, Catalunya Música transmetrà l'òpera "Giovanna d'Arco" de Giuseppe Verdi, des de la Scala de Milà, amb les veus principals d'Anna Netrebko, Francesco MeliCarlos Álvarez i Dmitry Beloselskiy i el Cor i l'Orquestra de la Scala de Milà dirigits per Riccardo Chailly. Es tracta de la funció inaugural de la temporada operística 2015-2016 del teatre milanès. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Com cada 7 de desembre, diada de Sant Ambròs, patró de Milà, el famós teatre la Scala inaugura la seva temporada operística i aquest any ho fa amb  "Giovanna d'Arco" de Giuseppe Verdi.

Aquesta òpera es va estrenar precisament a la Scala el 15 de febrer del 1845 i l'última vegada que es va representar al coliseu milanès va ser el 23 de setembre del 1865, 150 anys enrere. Tot i que "Giovanna d'Arco" és poc interpretada avui dia, és una obra d'una altíssima qualitat musical, que va quedar demostrada quan va ser interpretada en versió de concert a Salzburg, l'any 2013, amb les fantàstiques veus d'Anna Netrebko (fent de Giovanna) i Francesco Meli (en el paper de Carlo). A la Scala, aquests mateixos cantants extraordinaris, juntament amb el bariton espanyol Carlos Álvarez (que debutarà en el paper de Giacomo) i Dmitry Beloselskiy (en el rol de Talbot), tornaran a protagonitzar l'òpera, en la producció de Moshe Leiser i Patrice CaurierRiccardo Chailly (director musical de la Scala de Milà) és un intèrpret entusiasta de "Giovanna d'Arco", on Verdi va anticipar-hi la música que faria servir per compondre els seus grans titols com "Simon Boccanegra" o "Don Carlo". 

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut