Catalunya Música ofereix la transmissió de l'oratori "La creació" de Franz Joseph Haydn

Serà aquest diumenge, 8 de novembre, cinc minuts abans de les onze del matí

Catalunya Música transmet aquest diumenge, 8 de novembre, cinc minuts abans de les onze del matí, l'oratori La creació, de Franz Joseph Haydn, amb la soprano Alexandrina Pendatchanska, el tenor Steve Davislim i el baríton Antonio López, acompanyats pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l'OBC, dirigits per Víctor Pablo Pérez, des de L'Auditori de Barcelona. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.
L'oratori La creació es considera l'obra mestra per excel·lència de Franz Joseph Haydn. Escrit entre el 1796 i el 1798, descriu i celebra la creació del món tal com la descriu la Bíblia al llibre del Gènesi. Es tracta, a més, d'una de les grans composicions religioses de tots els temps. Escrit per a tres solistes vocals (soprano, tenor i baix), cor a quatre veus i un gran conjunt orquestral, l'oratori s'estructura en tres parts i té una durada pròxima a les dues hores. Així doncs, res millor que recordar el 200 aniversari de la mort de Haydn sentint la seva obra mestra.
A banda de la transmissió en directe per Catalunya Música, la transmissió de La creació també es podrà sentir en diferit el dimarts 10 de novembre, a partir de les deu del vespre, a través del canal per internet CatClàssica, dedicat a la música clàssica d'autors i intèrprets catalans. El web de CatClàssica és www.catclassica.cat.


Anar al contingut