Catalunya Música ofereix la retransmissió en diferit de Romeu i Julieta de Gounod des de Sant Cugat

L'òpera que s'oferirà divendres al vespre la protagonitzaran les veus d'Albert Casals, Maite Alberola i Àlex Sanmartí, acompanyats pel Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.
El divendres 11 de maig, a les deu del vespre, Catalunya Música retransmetrà en diferit, des del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, l'òpera en cinc actes Romeo i Julieta de Charles Gounod, amb les veus d'Albert Casals, Maite Alberola i Àlex Sanmartí, entre altres, acompanyats pel Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Daniel Gil de Tejada. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

Estrenada al Théâtre Lyrique de París l'any 1867 i basada en el drama homònim de Shakespeare, Romeu i Julieta va assolir ràpidament un èxit aclaparador que la va convertir en una de les òperes més conegudes de Charles Gounod, juntament amb Faust. El llenguatge harmònic plàcid i tranquil de Romeu i Julieta va constituir tota una fita en l'òpera francesa que la va acostar a un nou registre emocional. El crític Alfred Bruneau va definir l'aportació de Gounod com una "evocació de l'amor per mitjà d'un llenguatge tendre de comprensió infinita i deliciosa exquisidesa, que uneix la simplicitat de Mozart amb el lirisme turbulent de Schumann".

Daniel Gil de Tejada serà l'encarregat de la direcció musical de les representacions de l'òpera de Gounod dels Amics de l'Òpera de Sabadell.
Llicenciat al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València en piano i direcció de cors, i col·laborador adjunt al Royal College of Music de Londres, Daniel Gil de Tejada ha estat guardonat en diverses ocasions com a director operístic. A casa nostra ha dirigit òperes com Les noces de Fígaro, La flauta màgica, La Cenerentola, Don Giovanni i El barber de Sevilla, amb les quals ha rebut l'elogi tant del públic com de la crítica.

catmusica.cat
catradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS