Catalunya Música ofereix "La fille du régiment" des de la Staatsoper de Viena

Demà, 13 de gener, a les 19.00, Catalunya Música transmetrà des de la Staatsoper de Viena l'òpera "La fille du régiment", de Gaetano Donizetti, amb les veus de Sabine Devieilhe, John Tessier, Carlos Álvarez i Marjana Lipovsek, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra de la Staatsoper de Viena, amb la direcció musical d'Evelino Pidò i la direcció escènica i vestuari de Laurent Pelly.
Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Ignasi Pinyol.

L'aplaudida versió de Laurent Pelly de "La Fille du régiment" de Donizetti, ambientada durant la Primera Guerra Mundial i que es va poder veure del 16 al 29 de maig del 2017 al Gran Teatre del Liceu, es torna a representar a la Staatsoper de Viena de l'11 al 19 de gener, amb la direcció musical d'Evelino Pidò i amb un repartiment de luxe, encapçalat per l'aclamada soprano francesa Sabine Devieilhe, el tenor canadenc John Tessier, el reconegut baríton espanyol Carlos Álvarez i la mezzosoprano eslovena Marjana Lipovsek, entre d'altres.

Aquesta producció, estrenada l'any 2007 a la Royal Opera House Covent Garden de Londres i el 2010 al Liceu, ha passat per grans teatres i es va poder veure a la Metropolitan Opera House de Nova York, el Teatro Real de Madrid, l'Òpera de San Francisco Opera i l'Òpera de París, com també a la Saatsoper de Viena (on feia sis anys que no es representava) i sempre ha recollit grans èxits.

"La fille du régiment" és una òpera còmica en dos actes, amb llibret de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges i Jean-François-Alfred Bayard i música de Gaetano Donizetti. Es va estrenar l'11 de febrer de 1840 a l'Òpera Còmica de París i és, sens dubte, una de les òperes més cèlebres de Donizetti. Ens trasllada al Tirol, a Suïssa, on Marie, una jove òrfena, és adoptada per un regiment de soldats. Allà coneix el civil Tonio i s'enamoren, però els soldats s'oposen al casament, fins que Tonio es fa soldat. La marquesa de Berkenfield reclama Marie com a neboda i se l'emporta al seu castell. Allà prova d'educar-la perquè es casi amb un aristòcrata. Mentrestant, Tonio i el regiment lluitaran per recuperar Marie. 

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica