Catalunya Música ofereix en directe "Tristany i Isolda" des del Gran Teatre del Liceu

El dimecres 18 de març, a les set del vespre,  Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió de l'òpera "Tristany i Isolda" (en versió concert) de Richard Wagner, amb les veus principals de Robert Gambill, Larisa Gogolevskaya i Yulia Matochkina, entre d'altres, amb el Cor del Gran Teatre del Liceu i l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, dirigida per Valery Gergiev.

Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

El drama musical en tres actes "Tristany i Isolda", amb música i llibret de Richard Wagner, basat en una llegenda medieval bretona segons la versió de Gottfried von Strassburg, es va estrenar el 10 de juny de 1865 al Teatre de la Cort de Munic. Al Gran Teatre del Liceu es va representar per primer cop el 8 de novembre de 1899. L'última vegada que es va representar al coliseu de la Rambla va ser el 6 de setembre de 2012, en versió concert.

Amb "Tristany i Isolda" Wagner va concebre un drama musical del tot nou. Per compondre aquesta òpera va fer servir un llenguatge musical específic on el cromatisme té un paper fonamental i evoca inestabilitat i tensió. El compositor alemany va fer de la llegenda una òpera gairebé metafísica, que va transcendir el talent artístic de Wagner amb una partitura amb un peu dins del romanticisme i un altre dins la modernitat.

És una excepció no només entre els títols wagnerians, sinó també per la meravellosa força atemporal que desprèn aquesta història d'amor.

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut