La soprano Sondra Radvanovsky.
La soprano Sondra Radvanovsky.
DISSABTE, A LES 20.00

Catalunya Música ofereix en directe "Luisa Miller", l'òpera que tanca la temporada del Gran Teatre del Liceu

El dissabte 20 de juliol, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe l'òpera "Luisa Miller", de Giuseppe Verdi, des del Gran Teatre del Liceu, amb un repartiment encapçalat pel baríton Michael Chioldi, la soprano Sondra Radvanovsky, el baix Dmitry Belosselskiy i el tenor Piotr Beczala entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Domingo Hindoyan.

Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

El romanticisme, que es desperta després del període il·lustrat, camina cap al terreny del sentiment, sovint cap a expressions extremes. En aquesta òpera, els ideals de Freidrich Schiller i de Giuseppe Verdi es donen la mà: la llibertat com a tema latent en una magnífica partitura que equilibra el tràgic i l'heroic. L'acció s'ambienta al Tirol al segle XVII, i transmet una història d'amor romàntic, que tantes vegades s'acaba, com aquesta, de manera tràgica. Enganys, passió i innocència transcorren a través de tres actes plens d'intensitat, en què apareixen també tocs de música camperola.

La trobada de cantants de la talla de la soprano Sondra Radvanovsky i del tenor Piotr Beczala és sempre un esdeveniment. Tots dos artistes tornen a l'escenari del Liceu, al costat d'altres grans veus, al servei d'una de les òperes més netament romàntiques de Verdi i que presagia la seva futura maduresa.

"Luisa Miller", amb llibret de Salvatore Cammarano, és una adaptació del drama romàntic "Kabala und Liebe", de Schiller, del 1784. L'òpera es va estrenar al Teatre San Carlo de Nàpols, el 8 de desembre de 1849, i va tenir un èxit moderat. Fa cent setanta anys.

A Barcelona es va poder veure i sentir per primera vegada al Teatre Principal, el 25 d'octubre de 1851. Tres dies després es feia al Gran Teatre del Liceu i l'última vegada que s'hi va representar va ser fa onze anys, quan es va fer la representació número 38 al Liceu de "Luisa Miller". Aquesta vegada l'obra verdiana ha estat l'escollida per posar el punt final a la temporada 18-19.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut