Jennifer Wilson.
Jennifer Wilson.
DIUMENGE, A LES 11.00

Catalunya Música ofereix en directe l'òpera "Turandot" des de L'Auditori

El diumenge 26 de maig, a les 11.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert de cloenda de la temporada de l'OBC que oferirà, en versió concert, l'òpera "Turandot" de Giacomo Puccini, amb les veus de Jennifer Wilson, Simon O'Neill i Carmen Solís, entre d'altres, amb el Cor Madrigal, la Polifònica de Puig-reig, el VEUS-Cor infantil Amics de la Unió i l'OBC dirigits pel mestre Kazushi Ono.

Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Aquest mes de juliol l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) farà una gira pel Japó en la qual, entre altres concerts a diferents ciutats del país, participarà en les representacions de l'òpera "Turandot", de Giacomo Puccini. El muntatge, a càrrec d'Àlex Ollé i La Fura dels Baus, es farà al Nou Teatre Nacional de Tòquio, del qual el mestre Kazushi Ono és el director artístic. Precisament, aquest cap de setmana l'OBC posa el punt final a la seva temporada amb la interpretació d'aquest gran títol operístic per a tot el seu públic, l'última òpera que va escriure el cèlebre compositor italià.

Puccini, que va morir el 29 de novembre de 1924, va deixar l'òpera "Turandot" inacabada. El director d'orquestra Arturo Toscanini va suggerir que el compositor ja consagrat Franco Alfano completés la partitura que Puccini havia deixat interrompuda en el moment de la mort de Liu. Per això el dia de l'estrena de "Turandot" a la Scala de Milà el 25 d'abril de 1926, després d'interpretar l'ària de Liu "Tu che di gel sei cinta", Toscanini es va girar de cara al públic i va dir: "Aquí s'acaba l'òpera, perquè el mestre va morir en aquest punt". L'elecció del tema de "Turandot" es va produir per casualitat quan Renato Simoni va proposar-lo a Puccini. Escrita sobre el llibret de Giuseppe Adami, l'òpera representa el treball més madur i més ben aconseguit de tota la producció pucciniana.

La gira de l'OBC per terres nipones es fa amb motiu de la invitació que ha rebut per participar en l'Olimpíada Cultural Tòquio 2020, en qualitat d'ambaixadora de l'art i la música del nostre país i de la qual el mestre Kazushi Ono és un dels seus consellers.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut