El 68è Concurs Internacional de Música Maria Canals
El 68è Concurs Internacional de Música Maria Canals
DIMECRES, A LES 20.00

Catalunya Música ofereix en directe la gran final de la 68a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona

Aquest dimecres, 29 de març, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Palau de la Música Catalana per oferir la transmissió en directe de la prova final del Concurs Internacional de Música Maria Canals, en què els tres finalistes d'aquest prestigiós certamen, amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida per Manel Valdivieso, interpretaran tres concerts del gran repertori simfònic per a piano i orquestra. Els comentaris de la transmissió els faran Olga Cardús i Marta Lanau

Han estat en total 76 pianistes de 28 nacionalitats diferents, dels quals 6 provinents de l'estat espanyol, els que han disputat la 68a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Les proves eliminatòries van començar el 19 de març i culminaran aquest dimecres, 29 de març, coincidint amb el Dia Internacional del Piano, amb la gran final amb orquestra que es farà al Palau de la Música Catalana i que es podrà seguir en directe a Catalunya Música. 

Els tres finalistes de l'edició d'enguany són el pianista ucraïnès, de 29 anys, Roman Lopatynskyi, que interpretarà el Concert per a piano i orquestra en Sol Major de Maurice Ravel. El pianista nord-americà, de 27 anys, Jonathan Mamora, que tocarà el Concert per a piano i orquestra núm. 3 en Re menor, op. 30 de Serguei Rakhmàninov, i el jove pianista rus, de 21 anys, Valentin Malinin, que oferirà el Concert per a piano i orquestra núm. 1 en Si bemoll menor, op. 23 de Piotr Ilitx Txaikovski. Tots tres competiran acompanyats per la JONC i sota la direcció de Manel Valdivieso, per endur-se els diferents premis que ofereix enguany el certamen, que consisteixen en més de 80.000 euros repartits en diferents guardons i concerts remunerats a diferents sales de prestigi internacional. 

El jurat del concurs que determinarà els guanyadors està presidit per l'uruguaià Carlos Cebro; està format per músics de reconegut prestigi internacional, com la pianista japonesa Yukiko Akagi, el pianista italià Vincenzo Balzani, el pianista xinès Hung-Kuan Chen, la pianista georgiana Nina Kereselidze, el pianista nord-americà Pavel Nersessian, la pianista polonesa Ewa Osinska, el pianista, compositor i improvisador letó Vestards Šimkus i la pianista catalana Alba Ventura.  

El Concurs Internacional Maria Canals el va fundar, l'any 1954, la pianista Maria Canals i el seu marit, l'escriptor, traductor i compositor Rossend Llates. Té com a objectiu afavorir la projecció de l'excel·lència musical i artística a través del suport a joves talents d'arreu del món. Des d'aleshores ha comptat amb la participació de més de 7.000 concursants de més d'un centenar de països dels cinc continents amb la col·laboració desinteressada de 180 jurats d'arreu del món. 

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

 

Anar al contingut