DISSABTE, A LES 18.00

Catalunya Música ofereix en directe la final de "La sardana de l'any" des de La Faràndula de Sabadell

Dissabte, 28 de maig, a les 18.00, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe, des del Teatre La Faràndula de Sabadell, del concert final del certamen "La sardana de l'any", on s'interpretaran les 8 sardanes finalistes i l'estrena de l'obra "InTroit" d'Anna d'Ivori i Lluís Pérez Cansell. El concert estarà protagonitzat per les cobles La Principal del Llobregat i Maricel, el conjunt vocal In Crescendo i la cantautora Anna d'Ivori. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol

El concurs "La sardana de l'any", que organitza la Confederació Sardanista de Catalunya, enguany celebra la seva 32a edició. La primera etapa d'aquest certamen es va fer entre els anys 1972 i 1986. Per iniciativa de la Federació Sardanista de Catalunya, l'any 2004 es va reprendre aquest concurs, que té com a objectiu divulgar les sardanes que s'estrenen cada any i premiar les que aconsegueixen més popularitat entre el públic seguidor. Els mitjans de difusió col·laboradors, que en l'actualitat són més de 60, s'encarreguen de donar-les a conèixer setmanalment. 

El concert final de l'edició d'enguany permetrà sentir, a la primera part, les vuit sardanes finalistes de totes les que s'han seleccionat per a aquesta edició: "Elna" de Joaquim Hostench, "5G (cinc gironins)" de Francesc Picart, "Moments màgics" d'Alfred Abad, "Es meu amic Eduard" de Joan Puig, "Sant Feliu de Guíxols, ànima de la sardana" de Xavier Cassanyes, "Sardana amb folre i manilles" de Sigfrid Galbany, "La plaça de les il·lusions" d'Anna Abad i "La Mola de Matadepera" de Jordi León, que interpretaran les cobles La Principal del Llobregat i Maricel.   

A la segona part la Cobla Maricel, el conjunt vocal In Crescendo i la compositora i cantant Anna d'Ivori estrenaran l'obra "InTroit". Una partitura escrita per Anna d'Ivori i Lluís Pérez Cansell a partir d'arranjaments de cançons catalanes d'abans i d'ara per entendre el passat, viure el present, i imaginar el futur musical del nostre país. 

A continuació es donaran a conèixer les sardanes guardonades pel jurat amb el Premi de la Crítica, el Premi Joventut i la sardana guanyadora del Premi Popular, que s'haurà decidit amb les votacions del públic assistent al concert final. Amb la interpretació d'aquestes sardanes es posarà el punt final al certamen. 

Durant l'acte es farà una menció especial en record a dues personalitats destacades de l'àmbit sardanístic fa poc desaparegudes: el compositor Jesús Ventura i l'ideòleg i creador del concurs Jordi Puerto. 

La transmissió d'aquest concert estarà disponible durant un mes a la web de Catalunya Música. 

#CatMúsica35anys 

Anar al contingut