Vladimir Ashkenazy
Vladimir Ashkenazy
DIUMENGE, A LES 11.00

Catalunya Música ofereix el concert de l'OBC des de L'Auditori

Diumenge, 17 de novembre, a les 11.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, un dels concerts de la temporada de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), amb dos convidats de luxe, el violinista Boris Belkin, i el director Vladimir Ashkenazy.

Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Aquest cap de setmana l'OBC ha preparat un concert amb una primera part dedicada a dues obres del compositor rus Serguei Prokófiev, els Valsos "puixkinesos" i el Concert per a violí número 2. Aquesta és una obra que el compositor rus va estrenar a Madrid, el desembre de l'any 1935, i programada dins la seva gira dels adeus, que el músic va fer abans de tornar definitivament a la seva Rússia natal. En aquesta ocasió, aquest diumenge els oients de Catalunya Música podran gaudir del virtuosisme del violinista belga d'origen rus Boris Belkin. No és la primera vegada que actua amb l'OBC, ja hi ha actuat amb una gira per França amb obres de Maurice Ravel i Prokófiev, amb el mateix concert que ens ve a oferir aquest cap de setmana.

La segona part l'OBC l'ha dedicat a la música francesa, amb Ravel i Claude Debussy. De Ravel es podrà sentir la Pavana per a una infanta difunta, en versió per a orquestra. Ravel la va escriure, per a piano sol, quan estudiava composició amb Fauré al Conservatori de París, i onze anys més tard en publicava la versió orquestral. L'obra que tancarà el concert és "La mer, trois esquisses symphoniques", o simplement "La mer" ('El mar'), de Debussy, una obra estrenada a París el 1905, cinc anys abans que la versió que sentirem de Fauré. L'acollida de l'obra va ser més aviat freda, però per motius més banals que musicals, i és que el compositor havia abandonat la seva dona, la cantant Emma Bardac, i això havia provocat un gran escàndol a l'època. No obstant això, ben aviat l'obra va esdevenir una de les partitures orquestrals més admirades i interpretades i de més prestigi del repertori francès.

Per interpretar el concert d'aquest cap de setmana, l'OBC compta amb el mestratge d'un dels noms més destacats de la música clàssica del panorama actual, el director d'orquestra i pianista rus, nacionalitzat islandès, Vladimir Ashkenazy, que torna a Barcelona, en aquesta ocasió per revisitar un programa atractiu, virtuós i subtil alhora. Tot un desafiament per a qualsevol director.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
 

Anar al contingut