Steven Isserlis.
Steven Isserlis.
DIMARTS, A LES 20.30

Catalunya Música ofereix el concert "Steven Isserlis and friends" des del Wigmore Hall

El dimarts 23 d'abril, a les 20.30, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe del concert que el violoncel·lista Steven Isserlis, les violinistes Veronika Eberle i Arisa Fujita, Amihai Grosz, viola, i la pianista Connie Shih oferiran al Wigmore Hall de Londres  dins del "Projecte Fauré/Schumann". Interpretaran cinc obres de cambra de Gabriel Fauré i Robert Schumann.

Els comentaris de la transmissió els farà Francesca Masclans.

El prestigiós violoncel·lista anglès Steven Isserlis ha estat convidat pel Wigmore Hall de Londres a interpretar les obres de cambra selectes de Gabriel Fauré i Robert Schumann amb la col·laboració d'una selecció dels seus amics músics de més prestigi, i en el concert del 23 d'abril centrarà la seva atenció en cinc composicions que mereixen ser més conegudes. Per això primerament interpretaran la versió per a violoncel i piano de les "Peces de fantasia" op. 73 de Schumann.  Es tracta de tres peces que el compositor alemany va escriure als 39 anys, el 1849, originalment per a clarinet i piano, però, per la seva bellesa extraordinària, les han adoptat els violinistes i violoncel·listes per incloure-les al seu repertori. Les peces s'interpreten seguides i tenen unes indicacions de tempo ben descriptives que donen pistes ben clares de quin caràcter té cadascuna.

A continuació, Isserlis, les violinistes Veronika Eberle i Arisa Fujita, Amihai Grosz, viola, i la pianista Connie Shih interpretaran el Quintet amb piano n.1 op. 80 de Fauré. És l'obra de cambra més desconeguda del compositor francès, tot i que és una de les seves millors obres. El quintet va tenir una gènesi molt llarga, perquè Fauré el va començar a escriure el 1891, pensant, però, a fer-ne un quartet amb piano, però ben aviat va veure que tenia tant de material musical escrit, que el va convertir en un quintet i el va deixar de costat. Al cap de 12 anys, el 1903, va recuperar-ne la partitura, hi va estar treballant durant tres estius seguits i finalment la va acabar a principis del 1906. El concert també permetrà sentir dues petites peces del compositor francès: la Romança per a violoncel i piano op. 69 del 1894 i l'Elegia per a violoncel i piano op. 24, que data del 1880, i tancarà la vetllada el Quartet amb piano op. 47, que és una de les millors obres de cambra de Schumann i que va compondre en només cinc dies, entre el 25 i el 30 d'octubre del 1842.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut