El director alemany Markus Stenz (Foto: Kaupo-Kikkas).
El director alemany Markus Stenz (Foto: Kaupo-Kikkas).
DIUMENGE, A LES 11.00

Catalunya Música ofereix el concert matinal de l'OBC en directe des de L'Auditori

El diumenge 20 d'octubre, a les 11 h, Catalunya Música connectarà en directe amb L'Auditori de Barcelona per transmetre un dels concerts de la temporada de l'OBC. El director Markus Stenz es posarà al capdavant de la formació per oferir-nos la Simfonia n. 7, "Cant de la nit", de Gustav Mahler.

Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

El prestigiós director alemany Markus Stenz ha participat com a director convidat amb les principals orquestres del món i aquest cap de setmana ho farà amb l'OBC. Gran coneixedor de les simfonies de Gustav Mahler, el podrem sentir dirigint la monumental setena simfonia. La partitura va ser concebuda durant dos estius, estació dedicada sempre a la composició, dels anys 1904 i 1905.

Durant la composició, Mahler va escriure una carta a la seva dona, Alma, on li deia: "M'he estat torturant amb aquesta obra. Volia acabar-la aquest últim estiu (1905) però no m'he pogut concentrar. He escapat a les Dolomites buscant descans, però finalment em vaig rendir i he tornat a casa convençut que l'estiu no havia estat fructífer. En arribar a Krumpendorf, vaig veure que no m'havies esperat i jo mateix vaig agafar una barca per creuar el llac. Al primer cop del rem, vaig trobar el tema que buscava per a la introducció del primer moviment: quatre setmanes més tard, el primer, tercer i cinquè moviments estaven finalitzats." I Catalunya Música, a punt per oferir sencera aquesta partitura monumental.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook/catmusica
twitter/catalunyamusica

Anar al contingut