Diumenge, 24 de febrer, a les 11.00

Catalunya Música ofereix el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

Diumenge, 24 de febrer, a les 11.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del violinista Ray Chen i l'OBC dirigida per Xian Zhang, que interpretaran obres de Tan Dun, Erich Wolfgang Korngold i Nikolai Rimski-Kórsakov.

Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

L'OBC convida l'últim cap de setmana de febrer la prestigiosa directora xinesa Xian Zhang i també el violinista taiwanès nacionalitzat australià Ray Chen, que és dels solistes més virtuosos i amb més poder de connexió amb el públic de l'actualitat. Ray Chen ha aconseguit dels premis més cobejats de la clàssica i ha actuat amb les principals orquestres del món i des del 2017 és artista en exclusiva del segell Decca Classics.  Chen, amb l'OBC dirigida per Xian Zhang, interpretarà el Concert per a violí i orquestra op. 35 d'Erich Wolfgang Korngold. Data del 1945 i el va dedicar a Alma Mahler, la vídua de Gustav Mahler. A l'època en què Korngold va compondre el concert, el compositor ja havia escrit més de 15 bandes sonores i això es va deixar sentir al concert per a violí, que a cadascun dels seus tres moviments presenta material temàtic d'alguna pel·lícula.

Tot seguit la vetllada continuarà amb la "Internet Symphony n.1: Eroica" que el compositor xinès Tan Dun va escriure l'any 2008 per encàrrec de Google i YouTube, per tal que l'estrenés l'Orquestra Simfònica YouTube. Per crear aquesta orquestra es va convidar músics d'arreu del món a gravar les seves interpretacions tocant aquesta obra i un jurat format per músics de les millors orquestres internacionals va jutjar les seves versions. Els que van resultar ser els millors intèrprets de la simfonia de Tan Dun van ser seleccionats per formar part de l'Orquestra Simfònica YouTube i van estrenar l'obra el 15 d'abril del 2009 al Carnegie Hall de Nova York, durant un concert que va ser transmès en directe al web i que es pot trobar a YouTube.

Per tancar la vetllada l'OBC interpretarà la suite simfònica "Shéhérazade" op. 35 que el compositor rus Nikolai Rimski-Kórsakov va compondre l'any 1888 basant-se en la recopilació de contes tradicionals de l'Orient Mitjà titulada "Les mil i una nits".

(Foto: Julian Hargreaves)

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut