Catalunya Música ofereix el concert final del 55è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

El diumenge 21 de gener, a les 18.00, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió del concert final del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, amb els solistes guanyadors dels premis de la 55a edició d'aquest certamen, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Sergio Alapont.
Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.
Sergio Alapont

Sergio Alapont

Fundat l'any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, aquest concurs ha esdevingut una de les competicions més importants del món de l'òpera, on cada any participen joves solistes vocals d'arreu del planeta.

En aquesta edició s'hi han presentat 515 cantants de 60 països que han passat per proves eliminatòries a Nova York, Milà, Londres, Moscou, Berlín, Pequín, París, San Francisco i Madrid. L'estat espanyol és el quart país que aporta més concursants, 31 cantants, dels quals 11 són catalans.

El 21 de gener, a les 18 h, se celebrarà, al coliseu de la Rambla, el concert final dels premiats, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Sergio Alapont. A l'entreacte es farà el lliurament de premis als guanyadors. Cantants de tant prestigi com Tamara Wilson, Javier Camarena, Violeta Urmana i Željko Lučić han estat alguns dels guanyadors del certamen.

La transmissió en directe del concert final del 55è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica