Catalunya Música ofereix el concert de Jordi Savall al Liceu

El divendres 27 d'octubre, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des del Gran Teatre del Liceu, el concert "Retaules musicals del renaixement: les ensalades", que oferiran els solistes de la Capella Reial de Catalunya, la Jove Capella Reial de Catalunya i un conjunt instrumental dirigits per Jordi Savall. Interpretaran ensalades i composicions instrumentals de Mateu Fletxa "El Vell", Bartomeu Càrceres, Francisco Correa de Arauxo i Sebastián Aguilera de Heredia. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

Jordi Savall presenta el divendres 27 d'octubre al Gran Teatre del Liceu el concert "Retaules musicals del renaixement: les ensalades", un excepcional collage musical que ens acostarà a figures cabdals del renaixement hispànic com Mateu Fletxa "El Vell" o Bartomeu Càrceres entre d'altres. Els solistes de la Capella Reial de Catalunya acompanyaran sobre l'escenari al director català, que en aquesta ocasió també comptarà amb els membres de la pedrera d'aquesta formació, la Jove Capella Reial de Catalunya, que està formada per joves cantants professionals especialitzats en repertori renaixentista i barroc, sorgits de les Acadèmies de Formació professional, Recerca i Interpretació de la Fundació CIMA (Centre Internacional de Música Antiga) que tenen el suport de Jordi Savall. La Jove Capella Reial de Catalunya és una nova formació coral professional que neix per oferir un repertori musical amb les veus de joves cantants preparats i dirigits pel tenor Lluís Vilamajó i el mateix Jordi Savall.

En aquest concert Savall acostarà al públic el concepte "ensalada", un gènere musical del renaixement que aglutinava cançons de mètrica variable, per a quatre o cinc veus, cantades en català, castellà i llatí i que combinaven elements dramàtics, còmics, populars i cultes. Escrites en un estil lliure que començava a apuntar cap a la ruptura d'estils antics, Mateu Fletxa "El Vell" va ser el màxim compositor en aquest tipus d'obres. Els solistes de la Capella Reial de Catalunya, la Jove Capella Reial de Catalunya i un conjunt instrumental, dirigits per Jordi Savall, oferiran al Liceu un interessant concert que ens acostarà̀ al renaixement hispànic amb ensalades d'aquest compositor català com també del seu coetani, Bartomeu Càrceres, un músic molt poc conegut del segle setze, autor igualment d'una bona col·lecció́ d'ensalades. A més, també es podran sentir obres instrumentals i ensalades de Francisco Correa de Arauxo i Sebastián Aguilera de Heredia.

Aquest concert, que forma part de la programació de la temporada 2017-2018 del Gran Teatre del Liceu, és una de les aportacions de Catalunya Música a la Temporada Euroradio Premium Concerts de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), un prestigiós cicle que recull els millors concerts d'arreu del món. Per això, a més de Catalunya Música, aquest concert també serà transmès en directe per la Ràdio Txeca, i l'oferiran en diferit la Ràdio Sueca, la Ràdio Nacional d'Espanya, la Radiotelevisió Sèrbia, la Ràdio Romanesa, la Ràdio Polonesa, la Radiotelevisió de Lituània, la Ràdio Nacional Búlgara i la Ràdio Austríaca.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut