Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa"; Helena Mora, presidenta de la Fundació Victòria del Àngels; Carles Puigde…
Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa"; Helena Mora, presidenta de la Fundació Victòria del Àngels; Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA, i Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio

Catalunya Música obre el 30è aniversari amb un concert commemoratiu de la primera emissió

El primer acte del 30è aniversari del canal de música clàssica del grup d'emissores de Catalunya Ràdio és el concert que ha acollit aquest vespre el Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona. Després de l'emissió en directe oberta al públic del programa "Assaig general", s'ha donat pas al concert d'obertura dels 30 anys de Catalunya Música, dins del Festival LIFE Victoria Barcelona 2016.

Aquest primer acte commemoratiu ha estat introduït pels parlaments d'agraïment i felicitació per la trajectòria de l'emissora per part de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA; Helena Mora, presidenta de la Fundació Victòria del Àngels; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa".

El 10 de maig del 2017, Catalunya Música farà 30 anys, en una temporada radiofònica marcada per la celebració de tres dècades de trajectòria, amb l'organització de tot un conjunt d'actes i l'elaboració de continguts especials, amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", que han començat aquest vespre amb el primer concert commemoratiu.

El coordinador de Catalunya Música, Àlex Robles, ha donat la benvinguda a l'acte recordant la primera emissió del canal de música clàssica amb la veu de Victòria dels Àngels i ha anat donant pas a les intervencions prèvies al concert.

Per part de la Fundació Victòria dels Àngels, Helena Mora s'ha mostrat molt contenta de celebrar els 30 anys de Catalunya Música reivindicant la figura de Victòria dels Àngels, "una catalana universal, reconeguda mundialment, de qui tenim el deure de reivindicar el nom i el llegat, sobretot a casa nostra".

La vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, que ha començat agraint el suport de la Fundació Victòria dels Àngels i de la Fundació "la Caixa", ha destacat la importància de l'aniversari de Catalunya Música com a plataforma de servei al país i a la cultura, sobretot en el seu paper de transmissora de coneixement i d'internacionalització del patrimoni "amb la divulgació dels autors catalans a Europa a través de UER".

Tot seguit, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, ha posat en relleu els reptes que es planteja l'emissora de música clàssica. D'una banda, ha reivindicat "la feina excel·lent dels professionals i l'emissora per normalitzar la música clàssica en català i fer-la arribar arreu del món", i de l'altra, ha expressat el repte que es proposa per "reinventar-se i mirar cap al futur, adaptant-nos als nous hàbits de consum i adreçant-nos a una audiència nova i més àmplia".

Per la seva banda, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa", ha mostrat el seu suport al món de la cultura: "continuem apostant per emissores com Catalunya Música, que té una programació feta amb criteri i de manera divulgativa, que contribueix a donar accés a la cultura a tothom qui ho vulgui."

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tancat el torn de parlaments donant importància a la declaració de principis que va representar l'elecció de Victòria dels Àngels per inaugurar la primera emissió de Catalunya Música: "una veu de qualitat excepcional, una fidelitat al país i als nostres intèrprets, i un compromís amb la cultura i la música sense complexos, amb la màxima normalitat". En aquest sentit, Puigdemont ha destacat la contribució de l'emissora "per fer un país musicalment i culturalment més ric."

"Concert d'obertura dels 30 anys de Catalunya Música", dins del Festival LIFE Victoria 2016 de la Fundació Victòria dels Àngels

El pavelló de Sant Rafael ha acollit el concert que ha donat el tret de sortida al 30è aniversari de Catalunya Música, dins el festival LIFE Victoria Barcelona 2016, que ha estat transmès en directe per Catalunya Música amb els comentaris d'Ester Pinart.

L'actuació ha començat amb dues joves intèrprets: la soprano Ulrike Haller i la pianista Irune Liberal, que han ofert un programa en homenatge a Victòria dels Àngels. Totes dues formen part del programa d'ajut al nou talent New Generation Program que el Festival LIFE Victoria va posar en marxa des de la primera edició.

Després, la soprano extremenya Carmen Solís i el pianista Rubén Fernández Aguirre han fet una aproximació al poeta Federico García Lorca, en el vuitantè aniversari de la seva mort, a través de les cançons que els compositors Xavier Montsalvatge, Manuel García Morante i Miguel Ortega van escriure a partir dels seus poemes. El programa del concert s'ha completat amb un cicle de cançons de Giuseppe Verdi, un autor de primera fila, les cançons del qual s'han divulgat molt poc.

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut