Metropolitan Opera de Nova York.
Metropolitan Opera de Nova York.
DISSABTE, A LES 19.00

Catalunya Música inicia les transmissions d'òpera des del Metropolitan de Nova York

Aquest dissabte, 14 de desembre, Catalunya Música inicia les transmissions de la temporada d'òpera del Metropolitan de Nova York (Met), amb l'esperat debut de la soprano noruega Lise Davidsen a "La dama de piques", de Piotr Ílitx Txaikovski. Catalunya Música oferirà en total onze títols des de Nova York que es podran sentir sempre dins el programa "Directe a l'òpera", que realitzen i presenten Ignasi Pinyol i Aleix Palau, els dissabtes a la tarda.

Aquesta temporada Catalunya Música esdevé el punt de referència operístic i el millor canal per als amants de l'òpera a casa nostra, perquè inclou en la seva programació una gran selecció d'òperes del Met, combinada amb vuit títols més de la temporada Euroradio i les transmissions des del Gran Teatre del Liceu, entre molts altres. Una gran varietat d'òperes enregistrades en directe des dels teatres d'òpera més importants del món i amb la presència de les veus més interessants del moment.

En aquesta selecció d'òperes del Met de Nova York brillarà amb llum pròpia i per partida doble la poderosa veu de la diva russa Anna Netrebko a les òperes "Macbeth", de Verdi, i "Tosca", de Puccini. Així mateix, seran cites obligades les representacions de "La Cenerentola", de Rossini, amb el tenor del moment, Javier Camarena, que assumirà el rol de Don Ramiro en aquest gran títol rossinià; el "Werther", de Massenet, amb la presència destacada de la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato i del tenor polonès Piotr Bezcala; i el "Simon Boccanegra", de Verdi, amb el gran baríton espanyol Carlos Álvarez. La temporada del Met finalitzarà el mes de maig amb tres representacions, de la "Kàtia Kabànova", de Janácek, la primera en 15 anys i que suposarà el comiat de la mezzosoprano Dolora Zajick dels escenaris.

 

Temporada d'òpera d'Euroradio

Pel que fa a les òperes de la temporada d'Euroradio cal destacar la transmissió de "Fidelio" des del Royal Opera House Covent Garden de Londres, amb la veu d'un altre dels grans tenors internacionals, l'alemany Jonas Kaufmann, interpretant el paper protagonista de l'única òpera de Beethoven, per commemorar el 250è aniversari del seu naixement. Es podrà sentir també la veu de Sondra Radvanovsky i Michael Spyres en una nova producció d'"Il Pirata", de Bellini, des de París; gaudir del "Guillem Tell", de Rossini, amb Juan Diego Flórez; l'"Elektra", de Strauss, amb Christine Goerke i Waltraud Meier, i "Un ballo in maschera", de Verdi, amb Krassimira Stoyanova, totes elles des de Viena. A més, descobrir l'òpera "Halka", del compositor polonès Stanislaw Moniuszko, protagonitzada per Piotr Beczala.

Com és habitual, la gran majoria d'òperes de la temporada es podran recuperar al portal web de Catalunya Música fins a un màxim de 30 dies després de la seva emissió incloses les produccions del Met.

Al web de Catalunya Música es pot consultar la programació de les transmissions des del Met.

 

catmusica.cat
facebook/catmusica
twitter/catmusica

Anar al contingut