Catalunya Música emetrà diumenge, 18 de gener, l'estrena del Concert per a violí de Jordi Cervelló

Catalunya Música transmetrà aquest diumenge, 18 de gener, l'estrena a Barcelona del Concert per a violí i orquestra de Jordi Cervelló, en la versió del violinista Markus Placci i l'OBC, dirigits per Antoni Ros Marbà.

Durant el concert, a L'Auditori de Barcelona, també s'interpretaran les obres Facècia, de Ricard Lamote de Grignon, i la Simfonia n. 5, op. 64, de Piotr Ílitx Txaikovski. La transmissió començarà cinc minuts abans de les onze del matí amb els comentaris de Joan Vives i Jesús Rodríguez Picó.

El concert d'aquest cap de setmana ens proposa la primera audició a Barcelona del Concert per a violí i orquestra de Jordi Cervelló, el manuscrit del qual es conserva a la Biblioteca de Catalunya, i també una altra obra d'un compositor català: Facècia, de Ricard Lamote de Grignon. Jordi Cervelló va escriure el Concert per a violí, estructurat en els tres moviments habituals dels concerts tradicionals, entre el 2002 i el 2003. Es tracta d'una de les millors obres de la producció del compositor català. El van estrenar al Teatre Monumental de Madrid, el setembre del 2005, l'Orquestra Simfònica de la RTVE, dirigida per Uwe Mund, i el violinista Markus Placci, que és qui precisament el torna a interpretar a L'Auditori de Barcelona.

El concert de l'OBC d'aquest diumenge s'acabarà amb una de les simfonies més dramàtiques i fascinants de Txaikovski, que no va ser ben rebuda el dia de l'estrena, però que el pas del temps s'ha situat al lloc que li correspon: entre les grans simfonies del final del romanticisme.
Anar al contingut