Catalunya Música emet el concert del pianista Jean-Yves Thibaudet i l'Orquestra Nacional de França

El concert s'ofereix aquest dijous al vespre des del teatre dels Camps Elisis de París.

El dijous 24 de març, uns minuts abans de les vuit del vespre, Catalunya Música transmetrà un dels concerts de la temporada de Ràdio França, des del teatre dels Camps Elisis de París. El pianista Jean-Yves Thibaudet i l'Orquestra Nacional de França, dirigits per Yutaka Sado, interpretaran obres d'autors francesos del segle XIX fins a l'actualitat. La transmissió anirà a càrrec de Xavier Chavarria i la podreu seguir tant a través de l'FM com del nostre web, www.catmusica.cat.

El pianista francès Jean-Yves Thibaudet, nascut a Lió el 1961, és un dels solistes més destacats de la seva generació. La crítica ha lloat els seus enregistraments i també les seves interpretacions en concert. És convidat habitualment per les orquestres de Nova York, Viena o Berlín i ha acompanyat cantants de tant prestigi com Cecilia Bartoli i Renée Fleming, entre d'altres.

El concert començarà amb l'obertura de Gwendoline d'Emmanuel Chabrier, òpera en tres actes amb llibret de l'escriptor francès Catulle Mendès. Tot seguit, Jean-Yves Thibaudet interpretarà el Concert per a piano i orquestra n. 5. "Egipci", op. 103 de Camille Saint-Saëns. El va acabar a Egipte, l'any 1896, i per aquest motiu es coneix amb aquest nom.

A continuació, es podrà sentir l'obra L'Etre de lumière, de Guillaume Connesson, un dels compositors francesos de més prestigi del panorama actual, que combina la composició amb la seva feina de professor d'orquestració al Conservatori d'Aubervilliers. Finalment, l'Orquestra Nacional de França interpretarà el ballet Bacchus et Ariane, l'obra més coneguda del compositor Albert Roussel.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut