El Quartet Casals amb Jordi Roch, president i fundador de la Schubertíada (Foto de Martí Artalejo)
El Quartet Casals amb Jordi Roch, president i fundador de la Schubertíada (Foto de Martí Artalejo)
Del 2 al 6 d'agost

Catalunya Música dedica una setmana especial de concerts a la Schubertíada

A partir de dilluns, 2 d'agost, Catalunya Música comença una setmana especial per recordar els millors recitals de les últimes dècades de la Schubertíada de Vilabertran. Presentats per Sofia Cabanes, cada dia a les 11.00, s'oferiran alguns dels concerts que han marcat els 29 anys d'història del prestigiós festival empordanès.

Dilluns, la setmana començarà amb l'actuació que el 25 d'agost de l'any 2000 va oferir el baríton Christian Gerhaher, acompanyat del seu inseparable pianista Gerold Huber. Va ser el seu concert de debut a l'estat espanyol, amb un repertori basat en lieder de Schubert i Schumann, que es convertiria en una actuació que catapultaria Gerhaher com a ferm candidat a ser un dels referents internacionals del lied.

El concert que s'emetrà dimarts forma part de la setzena edició de la Schubertíada. Concretament, el que van oferir el 23 d'agost del 2008, a l'església de Santa Maria de Vilabertran, la soprano Juliane Banse –un dels noms ineludibles de la història del certamen- i el pianista Helmut Deutsch. Un recital de lieder amb obres de Carl Loewe, Robert Schumann, Clara Schumann i Johannes Brahms.

Dimecres serà el torn de Christoph Prégardien, una altra de les estrelles fidels a Vilabertran, acompanyat del pianista Michael Gees. Va ser el concert d'obertura de la divuitena edició del festival, amb un programa centrat en un dels cicles més interpretats de l'esdeveniment, "La bella molinera", de Franz Schubert.

El Quartet Casals serà el protagonista del concert que s'emetrà dijous que ve. El 2012, amb motiu del 20è aniversari del festival, la formació integrada per Vera Martínez-Mehner (violí), Abel Tomàs (violí), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel) va interpretar la integral dels quartets de corda de Schubert en un total de 5 concerts. Catalunya Música reemetrà el primer de la integral, que van oferir el 16 d'agost del 2012, en què van interpretar els quartets número 4, 1 i 9.

La setmana especial dedicada a la Schubertíada de Vilabertran culminarà divendres de la setmana que ve amb un recital del pianista Javier Perianes, amb un programa format per obres d'Albéniz ("El Albayzín"), Falla ("El amor brujo"), Debussy (selecció de preludis) i Schubert ("Sonata D 960").

La Schubertíada arriba enguany a la vint-i-novena edició, que se celebrarà a les localitats empordaneses de Vilabertran, Castelló d'Empúries i Vilajuïga, entre el 12 i el 29 d'agost. Començarà amb un recital exclusiu del baríton alemany Matthias Goerne, amb l'organista Juan de la Rubia i la violinista Maria Dueñas. La programació inclourà recitals d'intèrprets tan destacats com el baríton Andrè Schuen, el tenor Christoph Prégardien, la soprano Julia Kleiter, el pianista Javier Perianes, els Kebyart Ensemble o el Quartet Casals, entre d'altres.

Els concerts que oferirà Catalunya Música durant aquesta setmana temàtica estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut