L'informatiu "Catalunya migdia" emet una sèrie de tres capítols sobre l'habitatge

L'informatiu "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, va posar en marxa el dilluns 17 de juny el monogràfic "Habitatge, entre el dret i la mercaderia", que tanca el dimecres 19.

L'article 47 de la Constitució espanyola diu que tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat; i que els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d'acord amb l'interès general per impedir l'especulació. És així en realitat? L'informatiu "Catalunya migdia" de Catalunya Ràdio, emet des del dilluns 17 de juny i fins avui, dia 19, una sèrie de tres capítols que tracta en profunditat el tema de l'habitatge, a partir de les 15.00.

Dilluns, el programa va crear una taula de debat i anàlisi del problema de l'habitatge a Catalunya amb l'economista Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3; Josep Donés, secretari general tècnic de l'Associació de Promotors de Catalunya; Irene Escorihuela, directora de l'Observatori DESC; Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, i Jaime Palomera, portaveu del Sindicat de Llogaters i Llogateres.

El "Catalunya Migdia" també ha parlat amb l'advocat Ramon Pratdesaba, especialista en drets successori, del negoci de comprar pisos a la gent gran. L'envelliment de la població i la reducció de les pensions està posant de moda diferents fórmules per complementar els ingressos de la gent gran que, tot i tenir dificultats per arribar a final de mes, té un patrimoni. La nua propietat, la renda vitalícia i la hipoteca inversa són les opcions que més interès desperten.

D'altra banda, el programa s'ha endinsat en una reunió de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que es troba cada setmana per assessorar les famílies que tenen dificultats amb l'habitatge. També ha entrevistat l'arquitecte David Bravo, expert en lgentrificació. Bravo defensa un canvi de paradigma i proposa com a inspiració el model de la capital austríaca, on hi ha un terç d'habitatge de lloguer públic, un terç gestionat per cooperatives i un terç de lloguer privat regulat.

S'ha creat un web específic i una etiqueta que recull tot el contingut a les xarxes

Una hora diària d'anàlisi i de contingut que el "Catalunya migdia" recull al web Catradio.cat/habitatge alhora que convida els oients a participar-hi fent ús del hashtag #HabitatgeCatRàdio.

L'informatiu més escoltat a Catalunya

El programa informatiu "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, va consolidar el 2018 el lideratge com a programa informatiu de ràdio més escoltat de dilluns a divendres a Catalunya, amb 143.000 oients diaris i un increment del 16,3% respecte del 2017, quan va tenir 123.000 oients diaris, segons l'Estudi General de Mitjans.

El "Catalunya migdia" s'emet de dilluns a divendres, de 14.00 a 16.00.

Catradio.cat/habitatge

#HabitatgeCatRàdio

Catradio.cat
Facebook.com/catradio
Twitter.com/catradio

Anar al contingut