Castells diu que la Generalitat no va perdre diners amb l'hotel del Palau

El conseller d'Economia diu que ja s'ha posat en marxa dues vies legals previstes al conveni per recuperar els diners del canvi d'usos.

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que l'operació de permuta per fer un hotel al costat del Palau de la Música no farà perdre ni un cèntim a la Generalitat: "No és que hi confiï, és que aquest patrimoni està garantit, entén? Està garantit. Escolti, no és que jo tingui confiança i, home, diguin, aquesta persona és una mica ingènua perquè vés a saber...,no. Està garantit, aquest patrimoni. Puc dir-ho més clar?" Castells també ha defensat amb contundència que és fals que la Generalitat hagi perdut diners en l'operació: "Aquest patrimoni està garantit, de manera que és fals el que diu que ‘La Generalitat ha perdut 5,6 milions'. Queda clar?".

El conseller d'Economia també ha explicat que ja s'han activat els mecanismes per recuperar els diners i que els hauria de pagar la constructora Olivia Hotels: "Crec que qui hauria de pagar naturalment en aquests moments és l'adjudicatària Olivia Hotels." De totes maneres, ha volgut deixar clar que la Generalitat ha posat en marxa dues accions: "Hem requerit que ens paguin aquests 5,6 milions. A qui? Home, als propietaris del sòl, lògicament, que són primer els que van firmar el conveni amb nosaltres [la Fundació] (...), i òbviament els adjudicataris, que són els d'Olivia Hotels. I a part de requerir perquè paguin, posem en marxa l'execució de la garantia."

El conseller ha justificat que s'hagin posat en marxa dos mecanismes per "assegurar" la recuperació dels diners i ha remarcat que la Generalitat es rescabalarà "segur" d'aquests diners: "Això, escolti, està perfectament blindat." Castells també ha explicat que "si els senyors d'Olivia Hotels no paguen aquests diners", s'executarà la garantia amb una propietat que val exactament aquests valors i d'aquesta manera es recuperaran els diners.

catradio.cat/mati
Anar al contingut