Castells demana un canvi de rumb en el PSC, autònom del PSOE, per intentar reflotar el vaixell

El conseller d'Economia en funcions veu positiu que la gestió de l'aeroport del Prat sigui privada però reclama la presència de la Generalitat en el procés.

El conseller d'Economia i Finances en funcions, Antoni Castells, afirma que, després de la derrota electoral, el PSC hauria de fer un cop de timó per intentar reflotar el vaixell, amb autonomia del PSOE. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Castells ha explicat que cal "reconstruir un projecte polític majoritari, progressista, capaç de guanyar les eleccions, d'arrossegar darrere els espais centrals la societat catalana, i independent i autònom del PSOE".

El conseller en funcions ha puntualitzat, però, que cal mantenir els lligams amb el PSOE: "Disposat a pactar-hi?, sí. Que abans donaria suport a un president del govern socialista que del PP?, per suposat. Però no a qualsevol preu. Aquest és el meu objectiu i jo tractaré d'aconseguir-lo des del PSC amb una pila de companys que pensen exactament el mateix que jo. Crec que estem en condicions que el PSC, d'una manera amplíssimament majoritària, comparteixi aquests plantejaments".

Antoni Castells ha comparat la situació del PSC amb un vaixell que s'enfonsa: "El que vull evitar és la sensació de dir, miri, tenim un vaixell que està anant cap avall, que s'està ensorrant, i el que estem fent és veient una tripulació que s'està barallant per veure qui mana. I l'únic que té interès per mi ara és que aquest sigui un vaixell que deixi d'estar ensorrant-se, que tapi les vies d'aigua, que vagi cap amunt".

Dins del sector catalanista del PSC, Castells s'ha referit a alguns noms concrets: "Jo el que vull fer és treballar a fons i amb tots aquells companys que compartim el mateix plantejament i són uns quants: el conseller Maragall, Àngel Ros [alcalde de Lleida], la consellera Geli i la consellera Tura. Molts i molts companys perquè el PSC sigui això, capaç de respondre al llegat que vam rebre d'aquells que el van fundar, i deixi'm exemplificar-ho en una persona, en Joan Reventós".

El congrés del PSC està previst que es faci d'aquí un any però, segons Castells, el moment de la renovació és ara: "Els cops de timó s'han de fer poc a poc. Però també hi ha moments que calen revulsius, també és veritat. Les dues coses són certes". Preguntat sobre si això hauria de passar en el pròxim congrés del PSC, Castells ha dit: "És ja, és ja. Malament faríem si diguéssim ‘Ara esperarem aquí un any i d'aquí un any ja ens ho mirarem'. Jo crec que això no es pot fer. Però tampoc no contribuiré a batalles fratricides perquè són horribles, no fan més que afeblir i, normalment, al final moltes vegades només responen a petites ambicions personals".

Castells ha aclarit que no pensa encapçalar cap llista per renovar la direcció del partit.
 
Aeroport del Prat

Antoni Castells veu amb bons ulls la privatització de la gestió de l'aeroport del Prat: "Part de la privatització és molt positiva perquè podem aconseguir el que fins ara no hem aconseguit. Sempre dèiem: ‘Deixi'ns competir sense tenir una mà lligada a l'esquena', per buscar mercats, companyies, i que no ens trobem que finalment siguem subsidiaris de l'estratègia de Barajas". Però el conseller fa aquesta objecció: "Hi ha un punt que no és prou satisfactori que és que en tot aquest procés hi hauria d'haver una presència inequívoca de la Generalitat".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut